bel redactie 074 - 256 66 99

Golden Girls dansen de Zumba

Gepubliceerd op: 16/08/2019

Golden Girls dansen de Zumba

Zumba Gold heet het. Gold staat voor: op leeftijd. In wijkcentrum Hengelose Es gaan de ouderen op vrijdagochtend los! We verwachten een heleboel Golden Girls maar zitten er ook Golden Boys tussen? 'Nee,' zegt gecertificeerd Zumba-instructeur Linda Hagebeek. 'Er heeft wel een man meegedaan maar die is helaas overleden.' Maar wat niet meer is kan nog weer komen. Want leuk is het! En goed voor de gezondheid.

Non-verbal cueing
Latin-muziek schalt uit de muziek-box van docente 'Zumba Linda' . Ze danst voor de grote spiegel de bewegingen voor en werkelijk ALLES beweegt aan haar. En ze lacht. De hele tijd. Het is de bedoeling dat iedereen haar 'gewoon' nadoet, maar dat valt zo te zien nog niet mee. 'Non-verbal cueing' noemt ze haar manier van communiceren tijdens de les. 'Ik leg niet eerst allemaal uit wat ik ga doen. Iedereen kijkt en doet meteen mee.' 'Je leert het zo! Heel veel pasjes komen elke week weer terug,' zegt een deelneemster ter geruststelling.

Exercise in disguise
Voor, tijdens en na de les horen we alleen maar positieve geluiden. 'Mijn bloeddruk is gezakt!' 'Mijn cholesterolgehalte ook!' 'Het is gezellig!' 'Het maakt niet uit waar je last van hebt, je kunt zo meedoen.' 'Ik voel me weer jong!' Linda legt uit dat goed is voor je balans, voor je coördinatie, voor je uithoudingsvermogen en nog veel meer. 'Je leert luisteren naar je lichaam, je DOET echt iets.' En ou(d)bollig? Helemaal niet! 'Stagiares zijn vaak verbaasd hoe pittig het is, en we bewegen op leuke muziek.' Wie naar de groep achter Linda kijkt denkt misschien: 'Och, dat ziet er best wel rustig uit,' maar schijn bedriegt. Na 5 minuten hebben de dames zich al flink in het zweet gewerkt. 'Lekker ontspannend hè?' lacht deelneemster Ria gelukzalig.

Zomeractiviteiten

Welzijn Ouderen Hengelo doet er goed aan in de zomervakantie dit soort activiteiten door te laten lopen. 'Er is nergens iets te doen voor ouderen, behalve bij Welzijn Ouderen,' zegt Linda. 'Naast Zumba Gold is er ook bijvoorbeeld ook nog Tai Chi en Volksdansen. Mensen blijven zo in beweging en het gaat ook de vereenzaming tegen. En de kosten hoeven geen probleem te zijn. Je kunt een bijdrage bij het sport- en cultuurfonds aanvragen.' Dus mannen: geef je ook op! Je bent nooit te oud om jong te zijn.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht