bel redactie 074 - 256 66 99

Goedkope tickets voor huurders en gepensioneerden voor 'Stork!'

HENGELO Honderden belangstellenden kunnen tegen gereduceerd tarief een voorstelling van theaterspektakel ‘Stork!’ bijwonen. De organisatie stelt goedkopere plaatsen beschikbaar voor onder meer huurders van woningcorporatie Welbions, SWB en Gildebor. De gepensioneerdenvereniging van Stork heeft goedkope tickets geregeld via sponsoren.


“Twee halen, één betalen”, zegt producent Gerard Cornelisse over de regeling, bedoeld voor een doelgroep met een kleine portemonnee. “We houden honderden stoelen voor ze beschikbaar voor de eerste vier voorstellingen van 22 tot en met 25 augustus. Maar op is op!” De reguliere prijs van een ticket bedraagt 55 euro.

Welbions-woordvoerster Dzenana Halilovic van Welbions noemt het een mooi initiatief. “Niet iedereen heeft de mogelijkheid om die entreeprijs te betalen. Heel mooi dat ze dat doen.” Inmiddels hebben de huurders een brief op de mat gevonden met een actiecode, waarmee ze kaartjes kunnen bestellen. Er is belangstelling, zegt Halilovic.

“De theaterproductie is een sociale onderneming, net zoals Stork dat was. Ik lijd ook liever wat verlies dan dat ik winst maak. Want het gaat niet om winst, het gaat erom dat mensen kunnen komen kijken! Dat maakt het zo leuk.” De actie is bedoeld voor mensen die het niet zo breed hebben en niet voor scheefhuurders, zegt Cornelisse erbij. Hij doet daarom een moreel beroep op ze om geen tickets te reserveren.

Ook de gepensioneerden van Stork kunnen voor een goedkopere toegangsprijs naar een voorstelling op donderdag 23 augustus. De prijs: 30 euro per persoon, ook voor partners. Dat wordt gecombineerd met een reünie. De Stichting Gepensioneerden Stork Hengelo heeft namelijk een aantal sponsoren gevonden die een bijdrage willen leveren. Het zijn Hengelose bedrijven, waaronder twee grote: Stork Thermeq en de Rabobank. Maar er is ook een particulier die 100 euro heeft gedoneerd.

Voorzitter Dick Kissing: “We hebben zo’n 400 donateurs. De helft heeft zich aangemeld. Nu de andere helft nog.” Ze worden getrakteerd op een uitgebreid programma op het voormalige ketelmakerijterrein: de reünie van 15.00 tot 18.00 uur, een diner en daarna het theater van 20.00 tot 21.45 uur.