bel redactie 074 - 256 66 99

Gereduceerd maandabonnement parkeergarage De Beurs geldt voor iedereen

Gepubliceerd op: 19/06/2019

Gereduceerd maandabonnement parkeergarage De Beurs geldt voor iedereen

Niet alleen medewerkers van de gemeente kunnen straks voor een gereduceerd tarief van 20 euro per maand parkeren in parkeergarage De Beurs. Ook andere belangstellenden komen daarvoor in aanmerking. Dit laat de gemeente Hengelo weten. Wanneer dit abonnement beschikbaar is en wat de voorwaarden zijn, dat is nog niet bekend.

Een woordvoerder van de gemeente Hengelo laat weten dat details nog vorm moeten krijgen in de discussie met de gemeenteraad en de politieke markt over het mobiliteitsplan, waar dit onderdeel van is. Mogelijk dat het goedkope parkeerabonnement voor De beurs alleen op werkdagen gaat gelden.

"Een uitgangspunt van de maatregel voor een parkeerabonnement is dat het bedoeld is voor mensen die voor hun werk in de binnenstad moeten zijn. Gedacht wordt op dit moment aan een abonnement dat geldt voor reguliere werkdagen en werktijden, temeer ook omdat is gebleken dat op deze momenten er voldoende restcapaciteit beschikbaar is. Een belangrijk uitgangspunt is namelijk dat deze maatregel geen nadelige gevolgen heeft voor de parkeercapaciteit voor overige gebruikers van de parkeergarage," aldus woordvoerder Jop Wieffer.

Wat de bezettingsgraad is van de gemeentelijke parkeergarage, daarover wil de gemeente niets zeggen. Landelijke ligt dat percentage tussen de dertig en veertig procent. Gezien de situatie in de binnenstad ligt het voor de hand, dat dit in Hengelo ook het geval is. Dat betekent dat het gebouw buiten de piekmomenten om grotendeels leeg staat.

Naast een goedkoop parkeerabonnement voor De Beurs, worden medewerkers van de gemeente straks gestimuleerd om met de fiets komen of gebruik te maken van het openbaar vervoer. De gemeente verwacht dat vanaf begin 2020 zo’n 750 mensen werken in het stadskantoor en stadhuis in de binnenstad. Dat is inclusief uitzendkrachten en ander tijdelijk personeel.

Uit onderzoek blijkt dat bijna 330 medewerkers van plan zijn met de auto naar het stadskantoor te komen. Hieruit blijkt ook dat door stimulerende maatregelen dit aantal daalt naar 150. De verwachting is dat een parkeerabonnement voor deze medewerkers een interessante optie is.

De Politieke Markt zal naar verwachting na de zomer plaatsvinden.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht