bel redactie 074 - 256 66 99

Gerard Engbersen ontvangt het stadscompliment De Nijverbij

Gepubliceerd op: 12/11/2019

Gerard Engbersen ontvangt het stadscompliment De Nijverbij

Op maandag 11 november 2019 reikte wethouder Mariska ten Heuw het Stadscompliment de Nijverbij uit aan Gerard Engbersen in het wijkcentrum Hengelose Es. Dit gebeurde na afloop van de 25ste Sint Maartenoptocht. 

Engbersen (73) is een betrokken vrijwilliger die veel energie en voldoening haalt uit het helpen van buurtbewoners, kinderen en andere inwoners van Hengelo. Zijn enthousiasme, gedrevenheid en vooral zijn oog voor de medemens maakt hem tot een unieke vrijwilliger. Zo is de veelzijdige vrijwilliger de grote animator voor de jaarlijkse Sint Maartenoptocht in het stadsdeel Hengelo Midden (Hengelose Es, ’t Wilbert en Tichelwerk). Dit is een tocht van ongeveer een uur met de heilige Sint Maarten te paard, met begeleiders in Middeleeuwse kostuums, de zwerver en vele schoolkinderen die een lampion meedragen. De stoet wordt voorafgegaan door drumfanfare Hengelo, die onderweg voor de nodige sfeer zorgt en de bewoners uit hun huizen lokt.

Engbersen organiseert ook het koken voor kinderen onder leiding van een kok. Na afloop krijgen de kinderen een kookdiploma. Verder heeft hij talloze keren de Sinterklaas- en Palmpasentocht georganiseerd en is hij nauw betrokken bij de eetgroep van zijn vrouw Sonja waar de buurtbewoners tegen een kleine vergoeding een keer per week van een lekkere maaltijd van haar kunnen genieten. Verder verricht hij hand- en spandiensten bij de jaarlijkse voetbalwedstrijd tussen de politie en het wijkteam. De verspreiding van de tweemaandelijkse wijkkrant valt ook onder zijn verantwoordelijkheid. Het kost hem een week om de krantjes door weer en wind bij vijfduizend adressen te bezorgen.

Tot voor kort was Engbersen, samen met zijn vrouw Sonja, beheerder van inloophuis Kultuurhuuske in de wijk Hengelose Es en deed daar ook het onderhoud. De activiteiten in het Kultuurhuuske zijn nu verplaatst naar het Wijkcentrum. Sonja Engbersen kreeg ook lof toegezwaaid: "Achter elke sterke man staat een sterkere vrouw", aldus Ten Heuw.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht