bel redactie 074 - 256 66 99

Gemeenten verlengen maatwerkvervoer bij Brookhuis

Gepubliceerd op: 19/07/2019

Gemeenten verlengen maatwerkvervoer bij Brookhuis

Voor maatwerkvervoer kunnen inwoners van Haaksbergen, Enschede, Losser en Hengelo ook het komende jaar terecht bij Brookhuis Personenvervoer. De gemeentes hebben het contract met de vervoerder verlengd tot 1 juli 2021. Brookhuis verzorgt onder meer het vervoer naar en van jeugdhulp- en dagbestedingslocaties, maar ook leerlingenvervoer en sociaal-maatschappelijk vervoer (Regiotaxi).

Het maatwerkvervoer voor heel Twente is twee jaar geleden regionaal aanbesteed. Haaksbergen, Enschede, Losser en Hengelo hebben daarvoor een contract met Brookhuis Personenvervoer. De contracten lopen medio volgend jaar af. Een evaluatie wijst uit dat er geen reden is een andere vervoerder te kiezen. Brookhuis doet het goed en er zijn weinig klachten. Mede daarom is besloten het contract met de vervoerder tot 1 juli 2021 te verlengen.

Verlengen van het contract betekent ook duidelijkheid voor gebruikers van maatwerkvervoer. Een vaste en vertrouwde chauffeur bij leerlingenvervoer is bijvoorbeeld wél zo prettig. Positief is ook dat duidelijkheid over de contractverlenging betekent dat het maatwerkvervoer de komende jaren nog verder kan worden verbeterd. Al gemaakte innovatieplannen en ontwikkelafspraken kunnen dan beter uitgevoerd worden. Opnieuw aanbesteden betekent daarnaast, gezien de huidige markt, naar alle waarschijnlijkheid ook hogere kosten.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht