bel redactie 074 - 256 66 99

Gemeente zet Hengelose schouwburg klem

Gepubliceerd op: 24/04/2019

Gemeente zet Hengelose schouwburg klem

HENGELO De schouwburg krijgt voorlopig geen 325.000 euro van de gemeente voor het vervangen van de hijsinstallatie in de ‘vlakke vloerzaal’ en het vervangen van theaterdoeken op het toneel van de grote zaal. De directie had om die bijdrage gevraagd, maar het college wil pas over de brug komen nadat het theatergebouw is overgedragen aan de gemeente.

Daarmee volgt het college een eerder raadsbesluit, zegt wethouder Mariska ten Heuw. “We reserveren wel geld voor investeringen in de schouwburg, daar is zo’n vier ton voor beschikbaar, maar we willen eerst het gebouw terug.” En daarom is het verzoek van schouwburgdirecteur Raoul Boer afgewezen. Dat gebeurde ook al eens toen de directeur in mei vorig jaar om geld voor schilderwerk vroeg.

Er wordt nog altijd over de overdracht van het theater gesproken, hoewel er bij het bestuur volgens Ten Heuw sprake is van ‘een positieve grondhouding.’ Het college verwacht vóór 1 juni 2019 nog een aanvraag voor de subsidie over 2020, ‘waaruit moet blijken dat er zicht is op een toekomstbestendige exploitatie van de stichting.’

Het college ziet dit als belangrijk onderdeel van de overdracht van het theatergebouw aan de gemeente. “Wij adviseren de stichting dan ook met klem om hierin de nodige stappen te zetten en te zorgen voor overdracht van het gebouw voor die datum”, aldus de brief aan de directie.

De schouwburg krijgt wel alvast het tweede deel van de subsidie over 2019 van bijna 4832 mille - het vaste tweede voorschot dat nodig is voor de exploitatie - meteen uitbetaald. Dat zou voor 1 juli worden overgemaakt, maar de directie vroeg of het eerder kon.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht