bel redactie 074 - 256 66 99

Gemeente Hengelo steekt 3,5 ton in verbeteren trainingscomplex FC Twente

Gepubliceerd op: 18/03/2020

Gemeente Hengelo steekt 3,5 ton in verbeteren trainingscomplex FC Twente

De gemeente Hengelo stelt 350.000 euro beschikbaar voor de noodzakelijke verbetering van de velden op het trainingscomplex van FC Twente op sportpark Veldwijk. Dat zijn FC Twente en de gemeente Hengelo overeen gekomen. 

Hengelo heeft dit geld al in 2017 gereserveerd voor renovatie, maar heeft eerder aangegeven deze investering alleen te willen doen als er zekerheid is dat FC Twente voor langere tijd gebruik maakt van de velden. Die zekerheid is er nu.

FC Twente gaat een tienjarige huurovereenkomst aan met de gemeente. De voetbalclub heeft de mogelijkheid om de overeenkomst vanaf drie jaar af te kopen. Dat is voor de gemeente Hengelo genoeg zekerheid om het geld beschikbaar te stellen.

De Hengelose sportwethouder, Claudio Bruggink, is erg blij met de aanwezigheid van de profclub in Hengelo. ‘We hebben het volste vertrouwen in de voortzetting van de langdurige samenwerking tussen FC Twente en Hengelo. Wij willen een goede faciliterende partner zijn voor FC Twente, nu en in de toekomst. Deze huurovereenkomst onderstreept dat.’

In 2008 heeft er op verzoek van FC Twente al een grote renovatie van de velden op sportpark Veldwijk plaatsgevonden. Er zijn twee kunstgrasvelden en twee voetvolleyveldjes aangelegd. Daarnaast is het kunstgrasveld dat er lag omgebouwd naar natuurgras.

FC Twente klaagde eerder dit jaar nog over de topsportonwaardige trainingsaccommodatie in Hengelo toen de eerste selectie onlangs niet op de eigen velden terecht kon, vanwege de slechte staat van het trainingsveld door wateroverlast.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht