bel redactie 074 - 256 66 99

Gemeente: Geen harde afwijzing voor vestiging horeca in pand C&A

Gepubliceerd op: 17/10/2019

Gemeente: Geen harde afwijzing voor vestiging horeca in pand C&A

De gemeente schrijft in een brief aan de VVD dat er geen aanvraag is ingediend voor het vestigen van horeca in het voormalig pand van C&A. Wel zou er circa twee weken contact zijn geweest met een makelaar, die optrad namens de eigenaar van het C&A pand over de mogelijke vestiging van een landelijke fastfoodketen. Ze zou geen ‘nee’ hebben verkocht en heeft alleen een winstwaarschuwing afgegeven. 


Makelaar bedrijfsvastgoed Paul van Egmond van Euverman Bedrijfsmakelaars zei tijdens het politiek programma Hengeloos Peil iets anders: “Ik heb contact gehad met een ambtenaar die onder de vleugels van de wethouder en Joop Nijenhuis opereert. Die gaf aan dat het niet kon. Het zou nog een heel onderhandelingsproces zijn geweest met de belangstellende partij, maar als al op voorhand blijkt dat het niet kan, stopt het proces direct. Het liep vast op een aantal punten. Er mocht geen terras komen en horeca was niet wenselijk. Toen is die partij afgehaakt’, aldus de makelaar. (Bron: Tubantia 15-10-2019)

Op de vraag van de VVD hoe het college dergelijke initiatieven beoordeelt en hoe het zal gaan bij mogelijke andere initiatieven op het gebied van Horeca en detailhandel in de binnenstad, verwijst de gemeente naar de horecavisie. Daarin staat o.a. dat ondersteunende horeca het kernwinkelgebied kan versterken, rekening houdend met de recent aangevraagde woonfunctie op de verdieping van het betreffende C&A pand.


‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht