bel redactie 074 - 256 66 99

Geen tweede leven Boekelosebrug in Hengelo

HENGELO De oude Boekelosebrug krijgt geen tweede leven. PvdA-fractievoorzitter Marie-José Luttikholt verzocht de gemeente om de brug nog even te bewaren, nadat de constructie enkele weken geleden opzij is gevaren. Ze had namelijk een plan: een oversteek voor fietsers en voetgangers over het Twentekanaal bij Oele.

Maar de Boekelosebrug wordt gesloopt. De stalen constructie kan ‘niet zomaar overal’ worden geplaatst, de brug verkeert in slechte staat, de overspanning is niet lang genoeg voor een andere plek over het Twentekanaal, Rijkswaterstaat wil daartoe ook geen aanpassingen mogelijk maken. Eerder gaf de Monumentencommissie al aan geen interesse te hebben in het behoud van de brug.

Kortom: “De gedachte om de oude brugconstructie te gebruiken als fietsverbinding is sympathiek, maar huidige fietsbruggen met een vergelijkbare overspanning zijn dermate lichter vorm te geven dat de kosten van een geheel nieuwe constructie (en aansluitende infrastructuur) goedkoper is dan hergebruik van de oude brugconstructie.” En dat betekent het einde van de Boekelosebrug.