bel redactie 074 - 256 66 99

Geen taptoes meer in Hengelo

HENGELO Het is over en uit met de Konings Taptoe Hengelo. Het bestuur van de Stichting Taptoe Hengelo stopt met de organisatie: er komt geen editie 2018. De stichting meldt dat ‘belangrijke sponsoren’ zich hebben teruggetrokken. Het organiseren van het muzikale evenement aan de vooravond van Koningsdag is financieel niet meer haalbaar.


“Als Stichting Taptoe Hengelo betreuren wij het besluit en willen we alle muzikanten, vrijwilligers, bezoekers, sponsoren en andere betrokkenen van de afgelopen jaren heel hartelijk danken voor vier succesvolle prachtige taptoes”, meldt het bestuur op haar website. Aan aanmeldingen van ‘prachtige korpsen’ heeft het niet gelegen en evenmin aan de inzet van vrijwilligers: daar was geen gebrek aan, aldus de stichting.

In 2014 had de eerste taptoe weer plaats op het marktplein. Deze traditie uit de jaren ’50 en ’60 werd daarmee nieuw leven ingeblazen door de Hengelose Oranje Vereniging. Een paar jaar later werd de organisatie losgekoppeld en overgenomen door de Stichting Taptoe Hengelo.