bel redactie 074 - 256 66 99

Geen referendum over afvalbeleid in Hengelo

HENGELO Er komt geen referendum over het Hengelose afvalbeleid. Te weinig Hengeloërs hebben het initiatief ondersteund om een referendum te houden. Er waren 2914 ondersteuningsverklaringen nodig en er zijn er 1422 binnen. Inwoners kregen vanaf 19 juli de mogelijkheid om hun ondersteuningsverklaring in te dienen. Dat kon aan de balie in het stadskantoor, maar ook via DigiD op de deze website.


De initiatiefnemers van het referendum wilden dat de Hengeloërs zich zouden kunnen uitspreken over het Hengelose beleid om restafval omgekeerd in te zamelen, met ondergrondse verzamelcontainers in plaats van grijze minicontainers (Otto's). De 'deadline' was donderdagochtend om 08.00 uur.

Al eerder kregen de Hengeloërs de mogelijkheid om in de zogenoemde inleidende fase aan te geven dat ze een referendum ondersteunen. Toen kwamen 714 steunbetuigingen binnen, genoeg voor de definitieve fase. Kiesgerechtige Hengeloërs hebben zes weken de tijd gehad om te reageren. De 714 eerdere steunbetuigingen zijn onderdeel van het totale aantal van 1422.