bel redactie 074 - 256 66 99

Geen carnavalsoptochten komend seizoen in Hengelo

Gepubliceerd op: 26/08/2020

Geen carnavalsoptochten komend seizoen in Hengelo

De beide carnavalsoptochten in Hengelo gaan komend jaar definitief niet door. De organisatoren zeggen in Tubantia de veiligheid van deelnemers en publiek niet te kunnen garanderen.

Zowel de Twentse Lichtparade (op vrijdag 12 februari) als de Gezinsoptocht een dag later is afgelast. Dat is woensdag bekend gemaakt door het bestuur van de Stichting Cultuur en Welzijn Hengelo die verantwoordelijk is voor de organisatie van de Lichtparade.


Het bestuur spreekt van een ontzettend moeilijke beslissing: ‘Dit doet echt pijn’. De organisatie zegt niet over een nacht ijs te zijn gegaan en heeft intensief overleg gevoerd met alle betrokken partijen.

Dat heeft uiteindelijk tot de conclusie geleid ‘dat op basis van de huidige restricties en genomen maatregelen (waaronder de 1,5 meter afstand maatregel) het niet mogelijk is de veiligheid van onze deelnemers, wagenbouwers, vrijwilligers en het publiek te kunnen garanderen, met de nodige gezondheidsrisico’s als gevolg. Die verantwoordelijkheid kunnen en willen wij niet op ons nemen’, aldus het bestuur.

Het Hengelose carnaval moet het komend seizoen ook doen zonder stadsprins en ander hoogheden. In juni besloten alle verenigingen al om de traditionele opkomst van de nieuwe hoogheid op of rond 11 november (de Elfde van de Elfde) te schappen. Bron: Tubantia

Foto: 489327/Pixabay

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht