bel redactie 074 - 256 66 99

Fuldauerstichting blijft HeArtGallery in Hengelo steunen

Gepubliceerd op: 20/11/2018

Fuldauerstichting blijft HeArtGallery in Hengelo steunen

HENGELO De Fuldauerstichting blijft kunstcentrum HeArtGallery de komende jaren steunen en is in principe bereid om naast de gemeentelijke bijdrage van 25 mille zelf ook maximaal hetzelfde bedrag per jaar bij te dragen om het kunstcentrum aan de Drienerstraat overeind te houden.


.

HeArtGallery is bijzonder verrast en blij met de toezegging. “Dit brengt ons flinke stappen dichterbij het voortbestaan”, aldus de bestuursleden Jan Noltes en Anneke Kuipers. “Deze toezegging is een stimulans voor ons als vrijwilligersorganisatie en geeft ons nieuwe energie. Dat was na de uitspraken van de wethouder in een flinke dip geraakt.”

HeArtGallery werkt met een begroting van rond de 100.000 euro per jaar. “We zijn in staat om zelf al voor een deel aan inkomsten te genereren, maar dat is tot op heden niet voldoende om de begroting sluitend te krijgen, zoals geen enkele culturele instelling dat helemaal zelf kan. Aan ons de taak om daar de komende jaren nog meer inspanningen voor te verrichten.”

De bijdrage van 25.000 euro die vorige week door wethouder Bas van Wakeren is toegezegd voor het organiseren van evenementen is niet voldoende om de toekomst van HeArtGallery veilig te stellen. Dat is ook de mening van de Fuldauerstichting. ‘Een instelling voor beeldende kunst hoort bij een stad van deze grootte en levert een belangrijke bijdrage aan de aantrekkelijkheid van Hengelo,’ aldus de stichting.

Daarom heeft de stichting HeArtGallery de afgelopen drie jaar ook stevig ondersteund, samen met onder meer de Rabobank Centraal Twente. Zowel met een bijdrage voor de organisatie als, op aanvraag, meerdere malen met een bijdrage voor georganiseerde projecten. De stichting zou eind dit jaar stoppen met de subsidiëring, maar realiseert zich dat met het verdwijnen van HeArtGallery ook die projecten – zoals de streetart in de binnenstad - zullen verdwijnen.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht