bel redactie 074 - 256 66 99

Frédérique Spigt en Roel Spanjers naar muziekcafé De Cactus

Gepubliceerd op: 25/11/2019

Frédérique Spigt en Roel Spanjers naar muziekcafé De Cactus

Frédérique Spigt en pianist Roel Spanjers doen zondagmiddag 1 december muziekcafé De Cactus aan met een nieuwe show. “Beiden koesteren we een warme band met Twente.” Ze hebben zin in het optreden bij De Cactus. Frédérique Spigt, Rotterdamse in hart en nieren, vermaakt zich altijd goed in Twente: “Ik hou van die rust en de nuchterheid en oprechtheid van de mensen daar."

De twee vormen zo onderhand een onafscheidelijk duo. Zangeres Frédérique Spigt brak in de tachtiger jaren door met de band I’ve got the bullets. Destijds een van de toonaangevende rockbands in de nederpop. Later stortte ze zich op een veelzijdige solocarrière, waarbij ze bovendien als actrice enkele uitstapjes maakte in tv-series. Roel Spanjers is begenadigd pianist die in tal van formaties aan de weg timmert, maar bij het grote publiek vooral bekend is als toetsenist van de band Normaal en zanger JW Roy.

Met name vanwege hun relatie met Normaal kwamen beiden in het verleden veelvuldig in Twente, aangezien voorman Bennie Jolink in de bossen rond Haaksbergen jarenlang een eigen studio had. Spanjers heeft daar talloze uren in de Commodore Studio doorgebracht, waar Frédérique Spigt al eens een van haar soloalbums opnam. “Omdat je op het Twentse platteland zo heerlijk in alle rust kon werken.”
De twee touren op dit moment door Nederland met de show Gasoline and Matches. Daarbij staan nummers op het repertoire van eerdere voorstellingen als ‘The Road’ en ‘Elvis never left the building’. In die laatste show traden beiden op met actrice Annet Malherbe, waarbij ze covers speelden van Elvis Presley. Daarnaast staat er naast eigen werk en nummers van Presley onder meer country en rock op de setlisten.

Café De Cactus is te vinden aan de Pastoriestraat 37 in Hengelo, het optreden duurt van 16.00 tot 19.00 uur.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht