bel redactie 074 - 256 66 99

Feestelijke zevende editie van Hét Kerstdiner voor eenzame ouderen

De feestdagen staan weer voor de deur. Een gezellige tijd voor veel mensen, maar niet voor iedereen. Veel ouderen zijn eenzaam met de kerst. Ze zitten alleen thuis omdat ze geen familie meer hebben of omdat de kinderen te ver weg wonen. Stichting Hét Kerstdiner wil iets doen aan die eenzaamheid. Elk jaar verzorgen zij een gratis kerstdiner voor 250 eenzame ouderen.

Dit jaar wordt het kerstdiner voor de zevende keer gehouden dankzij zo’n honderd vrijwilligers en tientallen sponsoren, bijna allemaal Hengeloërs, bereid om de handen uit de mouwen te steken of te helpen middels een financiële ondersteuning of een bijdrage in natura.

De Brandweer Twente levert een bijdrage aan Hét Kerstdiner door de brandweerkazerne in Hengelo gratis ter beschikking te stellen. De ouderen worden ‘s middags ontvangen in de kazerne die dan volledig is omgetoverd tot een sfeervol restaurant. De 16 hobbykoks van kookclub Proefverlof onder leiding van chefkok Luc Gesing koken ook dit jaar weer een feestelijk 4-gangenmenu. Dat doen zij in de keuken van het ROC van Twente, die door het ROC en exploitant Cormet gratis beschikbaar is gesteld. De middag start met een bingo met leuke prijzen en sfeervolle livemuziek. Er is ook een verrassingsoptreden van een bekende Nederlandse artiest.

Wie, in welke vorm dan ook, een steentje wil bijdragen aan Hét Kerstdiner, kan contact opnemen met l.schmid@xpertisewonen.nl of een bijdrage overmaken op rekeningnummer: NL24RABO0195281381. Foto’s en informatie zijn te vinden op www.facebook.com/Stichtinghetkerstdiner.