bel redactie 074 - 256 66 99

Extra politieke markt over vertrouwensbreuk SCH en college van B&W

Donderdag 19 januari is er een extra politieke markt over de vertrouwensbreuk tussen Stichting Centrummanagement Hengelo (SCH) en het college van B & W.

Op 21 december jl. heeft Stichting Centrummanagement Hengelo in een brief het overleg met de gemeente tot nader order opgeschort. Reden hiervoor is dat zij zich als belangrijke gesprekspartner niet serieus genomen voelt. De druppel om het overleg te staken was volgens SCH het collegevoorstel voor uitvoering van het nieuwe terrassenbeleid per 1 januari 2017.

De Stichting Centrummanagement geeft donderdag een toelichting op de brief van december. Hoe het nu verder moet, zal blijken na een gesprek tussen het college, raadsleden, fractievertegenwoordigers en Stichting Centrummanagement Hengelo. Volgens het behandelvoorstel van de gemeente moet de sessie donderdag niet gaan over de inhoud van het terrassenbeleid. ‘Dit beleid is reeds vastgesteld en staat op dit moment niet ter discussie.’

De politieke markt wordt donderdag gehouden in MFA Berflo Es van 19:30 - 22:30. Het publiek heeft de gelegenheid om mee te praten.

Links:


Behandelvoorstel gemeente Hengelo (PDF)
Brief SCH en verzoek VVD / ProHengelo