bel redactie 074 - 256 66 99

Extra auditiedag voor theaterproductie 'Stork!' in Hengelo

HENGELO - Er komt op zaterdag 24 maart een extra auditiedag voor talenten die mee willen doen met 'Stork!' De belangstelling op de eerste auditiedagen, op zaterdag en zondag 10 en 11 maart, was namelijk zo enorm dat de makers van de muziektheaterproductie een extra mogelijkheid hebben ingelast voor de liefhebbers.


“We zijn op zoek naar enthousiaste spelers (m/v) met talent voor acteren, zang en bewegen die samen een groot ensemble willen vormen. Spelers op topniveau, die net een stapje extra willen doen. De top van het amateurtheater. Gedreven, gretig met een wil om het beste uit zichzelf te halen”, aldus de organisatie.

Het openluchtspektakel op het voormalige fabrieksterrein van Stork wordt georganiseerd vanwege het 150-jarig bestaan van Stork: het is op 4 september van dit jaar precies anderhalve eeuw geleden dat C.T. Stork zijn machinefabriek in Hengelo begon. Deze zomer wordt de muziektheaterproductie Stork! daarom een maand lang opgevoerd, vanaf maandag 20 augustus t/m zondag 23 september.

Producent is Gerard Cornelisse, die vorig jaar in Almelo verantwoordelijk was voor de grote productie ‘Het Verzet Kraakt’, over de grote bankoverval op het filiaal van De Nederlandsche Bank in 1944 aan de Wierdensestraat in Almelo. Deze productie werd een enorm succes.

Ook in Hengelo gaan tientallen amateurs meewerken¸ samen met professionals. De animo is groot, vanwege die enorme belangstelling komt er zaterdag een extra auditiedag, in samenwerking met Kemna Casting. Opgeven is nog mogelijk. Kandidaten krijgen na de aanmelding verdere informatie over de auditie en de te voorbereiden tekst en muziek.
Meer info: auditie@stork150jaar.nl.