bel redactie 074 - 256 66 99

Excursie wintervogels in Kristalbad

Welke vogels komen graag in de winter naar het Kristalbad? Ontdek het tijdens de excursie ‘Wintervogels in Kristalbad’ op vrijdag 9 november. Dit unieke natuurgebied is populair bij vogels. Maar welke vogels kun je juist nu spotten? De wandeling wordt georganiseerd door Landschap Overijssel. Het start om 14.00 en duurt ongeveer 2 uur.

Het Kristalbad is een bijzonder stukje natuur in de omgeving van Enschede. Het is niet alleen een plek waar overtallig regenwater, douchewater, afwaswater wordt opgevangen en gefilterd, het is ook een geliefde plek bij vogels. In de winter spot je hier heel veel verschillende soorten, zoals de fuut, tafeleend, dodaars, knobbelzwaan en ijsvogels.

De excursie ‘Wintervogels in Kristalbad’ is vrijdag 9 november. Het begint om 14.00 en duurt ongeveer twee uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. Startlocatie is de parkeerplaat IJsbaan Twente, Colosseum 90, Enschede. Bijdrage voor de activiteit is € 3,00, kinderen € 1,50. Graag vooraf contant voldoen. De excursie is gratis voor donateurs van Landschap Overijssel.