bel redactie 074 - 256 66 99

Esreinmarkt staat weer voor de deur

HENGELO - De jaarlijkse Esreinmarkt, altijd weer goed voor duizenden bezoekers, staat weer voor de deur: op zondag 15 april heeft de 38e editie plaats. Een ijzersterke formule met een braderie, rommelmarkt, kermis, straattheater en veel muziek. De Esreinmarkt is een van de grootste evenementen van Hengelo en heeft ook een naam op te houden als het om zomerse weersomstandigheden gaat.

De grote braderie telt 200 kramen, de rommelmarkt heeft 100 kramen en dan is er nog de kleedjesmarkt voor de kinderen; die is sinds vorig jaar uitgebreid met een kleedjesmarkt voor volwassenen, om mensen die geen kraampje hebben weten te bemachtigen voor de rommelmarkt een alternatief te bieden. Verder staan er onder meer weer de bekende oude ambachten en standwerkers op het programma.

Want de organisatie hoeft weinig te sleutelen aan de inhoud: die staat als een huis. Zo zijn er weer allerlei demonstraties, onder meer door de Hengelose Gymnastiekvereniging met turnen, dansen en skatehockeyen en clinics. Voor de kleintjes zijn er kermisattracties, pony rijden, springkussens, de bekende kinderboerderij, broodjes bakken met de scouting, clowns en schminken.

En veel muziek: blaaskapel De Anklooiers wandelt rond, op het podium bij het Dikkersplein speelt de Back Track Blues/Rockband en op het grote podium bij de Zoalt-toorn treden Bauke, Michael Pigge en een DJ op. Net als vorig jaar wordt de markt weer uitgebreid richting winkelcentrum Hart van Zuid/Dikkersplein. De winkels haken allemaal in op het grote feest.