bel redactie 074 - 256 66 99

Enschedese band ‘A Mili’ winnaar Open Podium Twente 2018

De band ‘A Mili’ is de grote winnaar van de finale van talentenjacht Open Podium Twente, die plaatsvond in de Rabozaal van Schouwburg Hengelo. Naast een beker en de wisseltrofee gaat A Mili met een bedrag van € 2.500,- naar huis. Het jurycommentaar sprak van een act die erin knalde met veel kracht en diversiteit. 'Een act die klopt en staat als een huis.'

De tweede plaats met een geldprijs van € 1.000,-, werd gewonnen door singer songwriter Khalil Toumi. Op de derde plaats eindigde dansduo ‘Kerala’ bestaande uit Lotte en Iris uit Hengelo. Zij wonnen € 500,-. De Jong Talentprijs van € 750,- ging naar de dansgroep ‘Team Eastian Movement’ uit Hengelo.

Niet alleen de vakjury had het deze avond voor het zeggen. Ook het publiek mocht drie winnaars aanwijzen. De eerste publieksprijs van € 500,- ging naar Khalil Toumi. De tweede plaats was voordansduo Belal & Esmay, zij mochten een cheque ter waarde van € 250,- in ontvangst nemen. De derde plaats was voor de jonge zangeres Britt Franken en won € 100,-.

Het Open Podium Twente is een talentenjacht in alle theatergenres waarbij zowel aanstormend als gevestigd talent zich kan presenteren op een professioneel podium. De talentenjacht bestond uit verschillende rondes, waaraan alleen kandidaten woonachtig in de provincie of afkomstig uit Overijssel mochten deelnemen. In totaal deden er 13 acts mee aan de finale, dat dit jaar voor de 15e
keer georganiseerd werd door Schouwburg Hengelo.

De vakjury bestond dit jaar uit Luuk Schmidt, Andrea Beugger en Karine Roldaan. De deskundige vakjury beoordeelde de finalisten aan de hand van criteria als techniek, originaliteit en podiumpresentatie en kende op basis hiervan de vakprijzen toe.