bel redactie 074 - 256 66 99

Enschede stopt met gratis bus voor senioren; ook gevolgen voor Hengelo

HENGELO/ENSCHEDE - Het besluit van de gemeente Enschede om met de regeling voor gratis of goedkoper reizen in de bus voor inwoners van 65 jaar en ouder te stoppen, heeft ook gevolgen voor Hengelose senioren. Het Enschede besluit betreft het twee-stedenabonnement Hengelo-Enschede van Keolis. Dat betekent zeer waarschijnlijk ook dat 65-plussers in Hengelo vanaf 1 januari 2019 niet langer naar en in Enschede kunnen reizen met het abonnement.


Het twee-stedenabonnement is een samenwerking tussen Keolis en de gemeenten Enschede en Hengelo. Met dit abonnement kunnen 65-plussers een jaar lang vrij reizen in en tussen Hengelo en Enschede. Senioren met een laag inkomen komen in aanmerking voor een gratis twee-stedenabonnement met een gratis OV-chipkaart. Ouderen met een hoger inkomen betalen van 75 euro per jaar.

Zowel Keolis als de gemeente Hengelo willen het gratis abonnement in Hengelo voortzetten en zijn daarover met elkaar in overleg. Het besluit van de gemeente Enschede betekent zeer waarschijnlijk wel dat 65-plussers in Hengelo vanaf 1 januari 2019 niet langer naar en in Enschede kunnen reizen met het gratis abonnement.

Naar verwachting neemt de gemeenteraad in Enschede op 8 oktober een besluit. Daarna zal de gemeente Hengelo de ‘eigen’ abonnementhouders op de hoogte brengen van de verandering. Naar verwachting is dan ook duidelijk of en hoe de regeling binnen Hengelo kan worden voortgezet, meldt de gemeente.