bel redactie 074 - 256 66 99

Dodenherdenking 2020 Hengelo

Gepubliceerd op: 04/05/2020

Dodenherdenking 2020 Hengelo

Burgemeester Sander Schelberg heeft maandag de oorlogsslachtoffers herdacht bij zes herdenkingsmonumenten in Hengelo. In verband met de coronacrisis ging een publieke herdenking niet door. 

Schelberg bezocht zes monumenten in Hengelo, waaronder het herdenkingsmonument voor Indiëganger Toon ter Braak op de begraafplaats in Beckum. Leela, een leerling van basisschool de Bleek in Beckum las een gedicht voor, waarna de taptoe werd geblazen. 

Ook werd stilgestaan bij het monument Theo van Loon. Bij het monument ‘Niet vergeten’ aan de Wemenstraat werd een bloemenkrans gelegd ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de bombardementen op Hengelo 1940-1945.

Deze bloemen werden gelegd mede namens de personen/organisaties die elk jaar aanwezig zijn:

Zoons van bevrijders Ken Chivers en Rob Fraser from Devonshire and Dorsetregiment, Stichting Geen heden zonder verleden, Leden comité Hengelo gedenkt, Verzetsstrijders, Veteranen, Scouting, Politie Oost Nederland, COC Twente-Achterhoek, Raad van kerken, Stichting Herinnering Poolse Bevrijders, Moskee in Hengelo, Turks Platform Hengelo.

1Twente Hengelo maakte een registratie van het bezoek aan de monumenten. Een videoverslag daarvan is te zien op de website van Radio Hengelo TV / 1Twente Hengelo of via youtube.com/radiohengelo.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht