bel redactie 074 - 256 66 99

Deldenerstraat weer geopend

Gepubliceerd op: 02/12/2019

Vrijdag 29 november is de Deldenerstraat weer geopend voor verkeer. Na de bouwvak stonden de eerste weken in het teken van het herinrichten van het wegdek van kruispunt Thiemsbrug. Er is een extra rijstrook aangelegd die de toegang vormt tot het nieuwe parkeerterrein Kloosterhof (tussen Thiemsbrug en het stadhuis). Deldenerstraat flink opgeknapt

Na het afronden van de werkzaamheden aan de kruising is de Deldenerstraat tussen kruispunt Thiemsbrug en de Langestraat heringericht. Niet alleen de rijbaan en de fietspaden, maar ook de riolering is aangepakt. Het regenwater komt nu via een nieuwe buis terecht in de Berflobeek en Drienerbeek. Dat ontlast de waterzuivering, vermindert wateroverlast en verbetert de waterkwaliteit in deze beken. Daarnaast zijn de verkeerslichten aangepast aan de extra rijstroken. De bushalte is verplaatst, waardoor deze nu beter toegankelijk is voor minder validen. √Čn de aansluiting met de Langestraat is aangepast, voor een veiligere doorstroming van de Deldenerstraat.

Laatste werkzaamheden

Aannemer Roelofs gaat de week na het openstellen van de Deldenerstraat de puntjes op de i zetten. Zo moeten er nog enkele straatwerkzaamheden worden uitgevoerd. Vervolg Deldenerstraat Het gehele projectgebied Deldenerstraat loopt vanaf de kruising met de Geerdinksweg/ Weideweg tot en met de kruising met de Oldenzaalsestraat/Bornsestraat. De verwachting is dat de werkzaamheden tussen kruising Geerdinksweg/Weideweg en de Tuindorpstraat in het tweede kwartaal van 2020 starten. Vermoedelijk in 2021 is het laatste deel, van de Tuindorpstraat tot de Langestraat (inclusief Mitchamplein) aan de beurt.

Op de hoogte blijven? Alle ontwikkelingen in de binnenstad zijn te volgen via www.hengelo.nu. Het platform voor ontwikkelingen in de Hengelose binnenstad.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht