bel redactie 074 - 256 66 99

Definitieve oplossing voor busritten vanuit en naar Achterhoek

Gepubliceerd op: 05/07/2018

Definitieve oplossing voor busritten vanuit en naar Achterhoek

De bus tussen Hengelo en Haaksbergen (lijn 53) rijdt vanaf medio december van dit jaar door naar Eibergen. Daarmee blijft Haaksbergen goed bereikbaar voor onder meer Eibergse scholieren die in Haaksbergen naar school gaan. “Wij zijn blij met deze oplossing, die vorige week voorgesteld werd door busvervoerder Keo-lis/Syntus en waarmee de provincies akkoord gaan”, vertelt wethouder Jan-Herman Scholten.

De provincies zijn verantwoordelijk voor het busvervoer. Samen met de gemeenten en de vervoerders is afgelopen maanden gezocht naar een goede manier om Haaksbergen bereikbaar te houden. Wethouder Scholten: “Ik heb afgelopen week de provincie een positief advies gegeven over het voorgestelde vervoersplan. Maar míts er alternatieve oplossingen zijn via de oude N18 voor het wegvallen van de lijnen 73 - 74”.

De afgelopen weken kwamen er vanuit Haaksbergen en Berkelland flink wat reacties, toen de provincies en vervoerders aangaven een snellere verbinding mogelijk te willen maken tussen de Achterhoek en Enschede. De bussen gaan deels via de nieuwe N18 rijden. “Het is prima dat er een snelle verbinding komt, maar Haaksbergen en Eibergen moeten daar geen last van hebben. Gelukkig is er nu een alternatief gevonden met de uitbreiding van de buslijn tussen Hengelo en Haaksbergen naar Eibergen”, aldus de wethouder Mobiliteit, die door de gemeenteraad opgedragen is om goede busverbindingen te behouden.

Bus 53 rijdt vanaf volgend jaar iedere werkdag van ’s ochtends tot vroeg in de avond naar Ei-bergen en terug naar Hengelo. Ook later in de avond en in het weekend blijft Haaksbergen bereikbaar, via lijn 74 tussen de Achterhoek en het Haaksbergse busstation. Daarin verschilt de dienstregeling van volgend jaar overigens niet van die van dit jaar. Ook nu al moeten reizigers vanuit de Achterhoek in de avonduren en weekenden overstappen op een andere bus om in Enschede te komen. Voor Haaksbergse reizigers verandert er niets als je reist van en naar Hengelo, Goor en Holten, Neede en Borculo, Buurse en Eibergen (maar dan via lijn 53). Reizigers van en naar Enschede kunnen met lijn 62. Deze bus gaat de huidige route frequenter rijden.

Bron: RTV Sternet

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht