bel redactie 074 - 256 66 99

De verkiezingen zijn 15 maart, maar Wim uit Enschede heeft al gestemd

Gepubliceerd op: 17/02/2017

De verkiezingen zijn 15 maart, maar Wim uit Enschede heeft al gestemd

Hij is misschien wel de allereerste Tukker die heeft gestemd. De verkiezingen zijn pas op 15 maart, maar omdat geboren Enschedeër Wim Meijer (55) in het buitenland woont, kon hij vervroegd zijn stem uitbrengen.

Zijn familie komt uit Enschede en Borne. "Mijn opa was kapper Meijer, zijn zaak was gevestigd op de hoek van de Hogelandsingel en de Heutinkstraat in Enschede. Hijzelf was één van de oprichters van Vogido, dat destijds in zijn zaak is opgericht."

Al 20 jaar weg, toch stemmen
Zelf ging Meijer als kind naar de Kardinaal Alfrinkschool op de Wesselerbrink. Later woonde hij onder meer in Hardenberg. Tegenwoordig is hij inwoner van Dublin noemen. Hij werkt als professor microbiologie aan de University College Dublin. Liefst 20 jaar al centreert zijn leven zich in de Ierse hoofdstad, maar toch maakt hij graag gebruik van zijn stemrecht in Nederland.

Opkomen voor familie
"Ik voel me nog erg verbonden met Twente. Mijn familie komt er vandaan, velen van hen wonen er nog. En mijn partner woont in Enschede. Zelf wil ik na mijn pensioen graag terug naar Nederland. Om die redenen vind ik het belangrijk om van mijn stemrecht gebruik te maken. Dit is nog steeds mijn land."

CDA
Hij maakt er geen geheim van waarop hij heeft gestemd. "Pieter Omtzigt van het CDA. Ja, een Tukker. Hij krijgt mijn stem niet zozeer omdat hij uit Twente komt, maar vooral omdat hij zich inzet voor Europese Zaken en ik pro-Europa ben. De universiteit waar ik werk, krijgt Europees geld. Ook studeren en werken er veel mensen van buiten Ierland. Dat vrije verkeer van mensen is een groot goed en wordt mogelijk gemaakt door de EU."

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en TV Enschede FM.

Bron: 1Twente Enschede

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht