bel redactie 074 - 256 66 99

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) gaat weer rijden

Gepubliceerd op: 31/03/2019

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) gaat weer rijden

De vrijwilligers van de Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM) konden niet langer wachten! Werd het rijseizoen traditioneel met Pasen geopend, dit jaar stoomt het al een week eerder op de Veluwe.

De stoomlocomotieven en rijtuigen hebben weer het nodige onderhoud gehad en staan al op zondag 14 april klaar voor een nostalgische treinrit over de Koningslijn tussen Apeldoorn en Eerbeek. Gewoontegetrouw staat de stoomtrein óók klaar voor een heerlijke stoombeleving op beide Paasdagen 21 en 22 april.

Op onderzoek in het stoomdepot

Op de terugweg vanaf Eerbeek wordt 45 minuten gestopt in het Museumdepot Beekbergen. De stoomlocomotief rijdt het depot in om de voorraad kolen en water bij te vullen. Voor reizigers tegelijk dé kans om de grote verzameling locomotieven van dichtbij te bekijken, in het stoomdepot en de werkplaats. Op beide Paasdagen kunnen kinderen in het museumdepot op zoek naar verstopte paaseieren. Voor degenen die een paasei hebben gevonden ligt er een presentje klaar in de souvenirwinkel in het stationsgebouw.

Treinkaartjes zijn op de rijdagen verkrijgbaar in het stationsgebouw in Beekbergen en bij de conducteur in de stoomtrein.

(Foto: Veluwsche Stoomtrein Maatschappij (VSM)

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht