bel redactie 074 - 256 66 99

De afvalcoach helpt bij scheiden afval

Vanaf 9 februari heeft Hengelo een afvalcoach. De afvalcoach is er om Hengeloërs te helpen met het scheiden van afval. De afvalcoach gaat onder meer bij milieupleintjes graag in gesprek over welk soort afval in welke bakken en containers thuishoort. Ook komt hij op verzoek bij mensen thuis. De afvalcoach beantwoordt niet alleen vragen, maar helpt ook waar nodig.

Afval scheiden


Door met elkaar goed afval te scheiden hebben we steeds minder restafval en steeds meer grondstoffen om te recyclen, zoals gft-afval en plastic. Het landelijke doel is om in 2020 nog maar 100 kilo restafval per persoon per jaar te produceren. De regio Twente heeft zelfs de gezamenlijke doelstelling van 50 kilo restafval per persoon per jaar in 2030.

Afvalcoach Jeroen

Hengelo zal het meest te maken krijgen met afvalcoach Jeroen van Twente Milieu. Eén dag in de week gaat hij op pad in Hengelo. Afvalcoach Jeroen: ‘Door afval te scheiden lever je een bijdrage aan het milieu en dus ook aan de toekomst. Ik lever graag mijn bijdrage aan mensen die afval willen scheiden, maar niet weten hoe ze dit moeten doen. Er wordt vaak gedacht dat afval scheiden veel tijd kost, maar niets is minder waar. Mijn advies aan iedereen die nog geen afval scheidt, is dan ook: ga het gewoon eens doen! Je draagt bij aan het milieu en de toekomst en het levert jou ook nog eens wat op.’

Hulp nodig? 

Hengeloërs zullen de afvalcoach ongetwijfeld wel eens tegenkomen in de straat, bij een Milieuplein of een ondergrondse container. Wie vragen heeft, of wil dat de afvalcoach eens langskomt om te helpen met afval scheiden, kan de afvalcoach vanaf 9 februari bereiken via de e-mail: afvalcoach@twentemilieu.nl of de klantenservice van Twente Milieu: 0900-8520111.