bel redactie 074 - 256 66 99

Dansschool kan nog even in Hengelose Walhofpand blijven

HENGELO Danscentrum El Centro de la Salsa kan voorlopig - één tot twee jaar - doorgaan in het ‘Walhofpand’ aan de Willemstraat. Dat heeft eigenaar Welbions de exploitanten laten weten. Het college van B en W meldt dit aan raadslid Wiert Wiertsema (ProHengelo), die informeerde of het danscentrum betrokken wordt bij de plannenmakerij voor het betrokken gebied.


Woningcorporatie Welbions, zo blijkt uit de reactie van het college, denkt niet direct aan sloop van het gebouw, dat er vroeger door de Amstel Brouwerij is neergezet: “Hoewel het pand geen formele monumentenstatus heeft is het behoud van de karakteristieke waarden van het pand mede uitgangspunt voor Welbions bij de ontwikkeling van het gebied.”

De corporatie wil hier aan de slag maar heeft nog geen concrete plannen. Het danscentrum voorzag grote problemen. El Centro de la Salsa heeft een huurovereenkomst met een looptijd van telkens één jaar en betaalt de eerste twee jaar geen of een zeer lage huur vanwege de investering om het pand aan te passen. De gemeente speelt overigens geen rol bij de ontwikkelingen.

Wiertsema wil ook weten of de gemeente wil helpen om eventueel een ander onderkomen voor de dansschool in de binnenstad te vinden. Antwoord: “Wij vinden de dansschool een leuke en goede aanvulling op de functies in de binnenstad. Het is echter niet aan de gemeente om hen te faciliteren in ruimte, zeker ook gezien het feit dat zij op dit moment (vrijwel) geen huur betalen. "

 Maar het college is de beroerdste niet en wil El Centro de la Salsa als het moet wel in contact brengen met ‘vastgoedeigenaren die leegstand hebben waar de dansschool mogelijk gebruik van kan maken.’