bel redactie 074 - 256 66 99

Dak Twentebad wordt zonnepark

Gepubliceerd op: 02/12/2019

Dak Twentebad wordt zonnepark

Het dak van het 50 meter sportbad van het Twentebad krijgt op donderdag 5 december 922 zonnepanelen. Met deze panelen wekt het Twentebad naar verwachting 240.000 kWh op, net zoveel als het gemiddelde verbruik van 80 huishoudens.

Claudio Bruggink, wethouder Duurzaamheid plaatst het eerste paneel. Het college van B en W heeft een investeringsbedrag van 200.000 euro beschikbaar gesteld om het zonnedak aan te leggen. Deze investering levert naast een duurzaam rendement ook een financieel rendement op, omdat er minder energie ingekocht moet worden.

Het Twentebad is de afgelopen jaren ingrijpend gerenoveerd. Onderdeel van de renovatie was het overkappen van het 50 meter sportbad, zodat het bad het hele jaar door gebruikt kan worden. Het dak is vorig jaar aangelegd en toen al geschikt gemaakt voor de bekabeling en het gewicht van de zonnepanelen. De ambitie is om het Twentebad uiterlijk december 2020 volledig aardgasloos te verwarmen. Verdere uitbreiding van het zonnepark naar het dak van het hoofdgebouw is daarom een realistisch scenario.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht