bel redactie 074 - 256 66 99

D66 wil 'Happy Fences' en groene bouwhekken om bouwlocaties

Bouwwerkzaamheden in de binnenstad van Hengelo kunnen bij inwoners en bezoeker van de stad voor overlast zorgen in de vorm van fijnstof, stank, geluid en horizonvervuiling. D66 denkt een oplossing te hebben gevonden om deze overlast te verminderen: Happy Fences en groene bouwhekken, waarbij bestaande bouwhekwerken worden vervangen door hekwerken en grote bakken met groenblijvende en winterharde planten.

D66-fractievoorzitter Marc ten Barge: “Je kunt hiermee de binnenstad, maar ook andere locaties, ondanks bouwwerkzaamheden, aantrekkelijk houden voor de bezoekers en inwoners van Hengelo. Je kijkt niet langer aan tegen tientallen meters lelijk hekwerk, maar loopt dan letterlijk langs een groene ecologische zone. Goed tegen overlast, goed voor het leefmilieu en goed voor het aangezicht van de binnenstad.”

De bouw van een nieuw stadskantoor zorgt voor een grote bouwput. Bouwcombinatie Stadskantoor Hengelo heeft om het terrein al kleurrijke hekken geplaatst. Ten Barge vindt dat positief. “Mooi om te zien dat Bouwcombinatie Stadskantoor Hengelo actief meedenkt met de inwoners van Hengelo door het bouwen van een kijktribune en het verspreiden van ‘lawaaischema’s’. Maar wat onze fractie betreft zijn er nog meer mogelijkheden. Op verschillende locaties in Nederland zijn er voorbeelden te vinden waarbij gemeenten en partners samenwerken om bouwlocaties te vergroenen, om daarmee de overlast van een bouwlocatie tot een minimum te beperken.”

Bij de eerstvolgende raadsvergadering zal D66 een motie indienen met het voorstel voor Happy Fences en groene bouwhekken.