bel redactie 074 - 256 66 99

D66 Hengelo stelt vragen over de Stadstuin

Gepubliceerd op: 15/11/2018

D66 Hengelo stelt vragen over de Stadstuin

D66 Hengelo heeft vragen gesteld over de beëindiging van het Stadtuin project. De Stadstuin en de parkeerplaats aan de Marskant verdwijnen om plaats te maken voor 25 woningen. De Stadstuin is een project van de SWB, Twente Milieu, Welbions en de gemeente Hengelo.

De partij wil onder meer weten of er vervolgplannen zijn voor een ‘doorstart’ van de stadstuin op een alternatieve locatie. De Stadstuin heeft destijds een subsidie van € 250.000 van de provincie Overijssel gekregen. Vanaf de opening van De Stadstuin stond al vast dat het om een tijdelijk project ging, voor een periode van 2,5 jaar.

Fractievoorzitter Marc ten Barge vindt dat de gemeente moet onderzoeken hoe De Stadstuin in Hengelo behouden kan worden op een alternatieve locatie. "Destijds gaf de provincie een flinke financiële injectie, wellicht ligt deze optie opnieuw open of kan er op een andere manier een oplossing worden gezocht. Het zou toch zonde zijn om zo’n mooi duurzaam project te moeten beëindigen voor woningbouw. Ook al lag dit in de planning. Het belang van voldoende groen in onze leefomgeving wordt alleen maar groter."

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht