bel redactie 074 - 256 66 99

Cursus “Leer werken met uw DigiD”

Gepubliceerd op: 16/02/2019

Cursus “Leer werken met uw DigiD”

Vanaf woensdag 20 maart 2019 start bij Kulturhus Haaksbergen de cursus “Leer werken met uw DigiD”. In deze cursus leert u te werken met uw DigiD en om te gaan met de digitale overheid. Een verhuizing doorgeven, indienen van de belastingaangifte en het daarbij gebruik maken van een DigiD zijn voorbeelden van overheidszaken die u tegenwoordig online moet regelen. Ook kunt u te maken krijgen met de Berichtenbox van de overheid en met begrippen als zorgtoeslag en regelhulp. En wist u dat u uw rekeningen bij uw ziektekostenverzekeraar alleen nog kunt inzien als u met uw DigiD werkt?

In vier bijeenkomsten gaat u in een klein groepje, in rustig tempo en onder deskundige begeleiding aan de slag. Ambassadeurs van Seniorweb, getrainde vrijwillige senioren, leggen de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uit. Bij de cursus hoort een werkboek, speciaal geschreven naar de situatie in Haaksbergen, waarin u alles rustig kunt nalezen en na afloop ontvangt u een certificaat voor deelname. Om met deze cursus mee te kunnen doen hebt u wel wat ervaring met computers en internet nodig. Na aanmelden wordt contact met u opgenomen om dit te bespreken. Het zou kunnen dat u eerst de cursus “Klik&Tik” wordt aangeboden. De cursus gaat van start op woensdagavond 20 maart van18:30 tot 20:30 uur, u kunt ook kiezen uit de ochtendcursus die start op maandag 25 maart van 9:30 tot 11:30 uur. De kosten voor deze cursus bedragen 15 euro, dit is inclusief het cursusboek. Als u mee wilt doen aan deze cursus, meld u dan uiterlijk maandag 18 maart aan via het aanmeldformulier dat verkrijgbaar is bij de receptie van het Kulturhus. Inschrijven kan ook door een mail te sturen naar info@kulturhushaaksbergen.nl of te bellen met T. 053-5730200 en vraag naar Danielle Bekkers.

Kijk voor alle activiteiten, cursussen en workshops bij Kulturhus Haaksbergen op de website www.bibliotheekhaaksbergen.nl en www.kulturhushaaksbergen.nl

Bron: RTV Sternet

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht