bel redactie 074 - 256 66 99

Cultuuragenda Hengelo week 46-47

Gepubliceerd op: 13/11/2019

Cultuuragenda Hengelo week 46-47

Vrijdag 15 november

Hartverwarmend zingen


Op vrijdag 15 november een avondje zingen? Jorien Schepers geeft een avond zingen met mantra's en wereldmuziek. Zangervaring is niet nodig. Het zijn eenvoudige teksten en melodieën die iedereen mee kan zingen. Jorien Schepers geeft workshops stembevrijding en mantra's en wereldmuziek zingen. Tevens begeleidt ze het koor ’Zingen voor je Leven Twente’, voor mensen die te maken hebben (gehad) met kanker.

Locatie: Remonstrantse Kerk aan de Woltersweg 11 in Hengelo.
Tijd: Vanaf 19.30-21.30 uur

Kosten: €12,- (vooraf aanmelden €10,-).
Aanmelden kan via zingenmetjorien@gmail.com of tel. 06-12964034.

Zaterdag 16 november t/m vrijdag 27 december

Gonda Steffens exposeert in de A-galerie

Gonda Steffens exposeert van 16 t/m 27 december in de A-galerie, Aveleijns creatieve dagbestedingslocatie AtelierZ. De expositie zal geopend worden door Marijke Agterbosch op zaterdag 16 november om 16.00 uur. Thema’s die telkens in het werk van beeldend kunstenaar Gonda Steffens terugkomen zijn: kwetsbaarheid, emotie, diversiteit, drama van het leven, veerkracht, levenskracht, moed, berusting, natuur, nietigheid en tijdelijkheid. De diverse verre reizen die Gonda maakte heeft haar werk beïnvloed. Ze werkt met olieverf op doek in heldere kleuren en experimenteert met verschillende technieken, die in dienst staan van de verbeelding.

Locatie: A-galerie, Steijnstraat 16 te Hengelo.
Openingstijden: op werkdagen van 10.00-15.00 uur.
Toegang is gratis.

Maandag 18 november

Hengelose poëzie en gitaarmuziek

Op maandagmiddag 18 november kun je om 14.00 uur terecht bij NIVON centrum voor een middag Hengelose poëzie en liedjes met gitaarmuziek met Marijke Agterbosch en Fred van der Ven. Marijke, nu Freule van de Nacht was voorheen stadsdichter van Hengelo. Ze leest gedichten voor uit eigen bundel. Fred zal bijzondere liedjes voordragen en begeleidt zichzelf op gitaar.

Locatie: Nivon centrum Lodewijkstraat 1 te Hengelo.
Entree: 3 euro, NIVON-leden betalen 2 euro inclusief koffie of thee in de pauze.
Meer info op hengelo.nivon.nl.

Woensdag 20 november

‘Op stap met de boswachter’

Landschap Overijssel organiseert op woensdag 20 november de kinderactiviteit ‘Op stap met de boswachter’ op landgoed Hof Espelo. Een boswachter gaat op stap met kinderen om uit te leggen wat hij doet. Daarnaast vertelt hij over de natuur en dieren. Er vinden twee wandelingen plaats van een uur om 14.30 uur en om 15.30 uur. Graag vooraf aanmelden. Tip: trek stevige schoenen aan en kleren die vies mogen worden.

Bijdrage €2,50 per kind, ter plekke contant te voldoen. Aanmelden online via landschapoverijssel.nl of telefonisch via (0529) 40 17 31.Informatie over de starttijd en in welke groep je bent ingedeeld ontvang je de na aanmelding.

Locatie: bezoekerscentrum Het Koetshuis van landgoed Hof Espelo, Weerseloseweg 259, de provinciale weg tussen Deurningen en Enschede. Meer info op landschapoverijssel.nl.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht