bel redactie 074 - 256 66 99

Club van de Week: Stichting Twentse Wens Ambulance

Gepubliceerd op: 28/10/2019

Club van de Week: Stichting Twentse Wens Ambulance

De Twentse Wens Ambulance bestaat volgend jaar 12,5 jaar. Niet alleen Twente wordt bediend maar heel Overijssel en zelfs een deel van Gelderland. Voor sommige wensen rijden de ambulances zelfs naar Europese bestemmingen. Dankzij zo'n 80 vrijwilligers uit de wijde omtrek kunnen honderden wensen per jaar werkelijkheid worden.


Op de foto: Herman Bokdam ( wagenpark ) Ellen Broekhuizen ( Wens centralist ) Geert Eberhard ( Wagenpark ) Margreet Schutte ( General Manager ) Jan Punt ( Wagenpark )

Het is indrukwekkend om de drie ambulances naast elkaar in de grote hal van de stichting te zien staan. Ze worden door de vrijwilligers van de commissie wagenpark goed onderhouden, maar toch zijn twee van de drie wagens nu aan vervanging toe. Ook zijn er nieuwe elektrische brancards nodig. Voorzitter Salah Saïd geeft aan dat daar veel extra financiële ondersteuning voor nodig is. Hij is daarom heel erg blij als instellingen, bedrijven en individuen de stichting sponsoren of geld doneren.

Vakbekwaam

De vrijwilligers die de mensen tijdens de vervulling van hun wensen begeleiden hebben een achtergrond als verpleegkundige; in het ziekenhuis of in de wijkzorg. De chauffeurs hebben allemaal een rijtest moeten doen en kunnen reanimeren en hebben een EHBO-diploma. Iedereen moet een verklaring omtrent goed gedrag kunnen overhandigen. Zo zijn alle terminale- of chronisch zieken in de ambulance in goede handen.

Laagdrempelig

En dan kan de reis beginnen: naar het strand, de dierentuin of zelfs naar de uitvaart van de eigen partner. Ellen Broekhuizen, verpleegkundige, begeleidde iemand die de trouwerij van de oudste kleindochter wilde bijwonen. "Blijk ik daar toch zelf getrouwd te zijn!" De stichting is laagdrempelig volgens Salah Saïd. "Iedereen, van jong tot oud, van allochtoon tot autochtoon, kan telefonisch een wens indienen."

Na het binnenkomen van een aanvraag wordt gekeken wat de mogelijk is. Na goedkeuring verzorgt de TwentseWens Ambulance voor ambulancevervoer en een verpleegkundige, zodat wensen werkelijkheid worden.

Steun de Twentse Wens Ambuilance

Wilt u meer informatie of de stichting financieel ondersteunen om nog meer wensen mogelijk te maken? Neem dan contact op via: 074 – 205 18 18 of info@twentsewensambulance.nl.

Is jouw club volgende week de Club van de Week? Schrijf nu in!

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht