bel redactie 074 - 256 66 99

Club van de Week: s.v. Wilhelminaschool

Gepubliceerd op: 26/05/2019

Club van de Week: s.v. Wilhelminaschool

Sportvereniging Wilhelminaschool is komende week Club van de Week.


2019 is een jubileumjaar bij s.v. Wilhelminaschool. De club op Sportpark Vikkerhoek bestaat honderd jaar en dat wordt het gehele jaar door gevierd met verschillende activiteiten. Eén van de hoogtepunten van de festiviteiten is op 15 en 16 juni het grootste meidentoernooi van Nederland met ruim duizend deelneemsters en bijna honderd teams.

Een hart voor damesvoetbal

Dat Wilhelminaschool zo'n groot toernooi organiseert, is geen toeval. Bij de club is meidenvoetbal al jarenlang groeiende. Dat 'De School' damesvoetbal een warm hart toedraagt, blijkt ook uit de realisatie van twee vrouwenkleedkamers, compleet met spiegels en föhn.

Julia Bolhuis is coördinator dames- en meidenvoetbal. "Er voetballen hier best veel meiden. De jongsten zijn 6 of 7 jaar, de oudste 30 jaar," zegt ze. Waarom ze bij Wilhelminaschool willen voetballen? "Ik denk omdat we een hele gemoedelijke club zijn. De drempel om hier naar binnen te lopen is niet zo hoog."

Al 100 jaar lang dezelfde passie

Harco Wesselink, voorzitter van Wilhelminaschool en zelf al 34 jaar lid, bevestigt dat. "Er zijn geen rangen en standen hier. We kennen elkaar en doen normaal. Dat maakt de club wel bijzonder." Hij wijst ook naar de wortels voor de club. Zo is de vereniging honderd jaar geleden opgericht door arbeiders van Stork, vrienden van elkaar die wilden voetballen. "Bijzonder is dat de passie die er al bij de oprichting was, ook nu nog steeds aanwezig is."

Die passie zorgt ervoor dat er veel wordt gedaan door de leden van de vereniging, zoals het realiseren van de twee nieuwe kleedkamers. Dat laatste maakt Wesselink best wel trots. "We doen heel veel dingen zelf en zijn met allerlei soorten projecten bezig. Een honderdjarig bestaan zorgt er ook voor dat je heel veel beleving krijgt binnen de club."

Ambitie

Ambitie voor de toekomst? "Als we op zaterdag in de tweede klasse kunnen komen dan zou dat sportief gezien heel mooi zijn, maar het belangrijkste is dat iedereen zich hier thuis blijft voelen. Dat van klein tot groot bij de club blijft komen, is ons belangrijkste streven."

Meer weten over s.v. Wilhelminaschool? Kijk dan op wschool.nl

Is jouw club volgende week de Club van de Week? Schrijf nu in via: hengelo.1twente.nl

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht