bel redactie 074 - 256 66 99

Club van de Week: Muziekvereniging Armonia

Gepubliceerd op: 10/06/2019

Club van de Week: Muziekvereniging Armonia

Muziekvereniging Armonia is deze week Club van de Week. Op zondag 16 juni zet Armonia de deuren open voor het publiek tijdens de jaarlijkse WeustDag. Vanaf 11:30 zijn belangstellenden welkom aan de Weusthagstraat 1 om kennis te maken met alle orkesten die de vereniging rijk is. Dit jaar doen muziekvereniging Concordia en accordeonvereniging Belzona, beiden huurders van het gebouw De Klankkast, ook mee.

'Een eigentijdse en eigenwijze muziekvereniging,' zo omschrijft Armonia zichzelf. Een bloeiende ook, want de club heeft zo'n 240 spelende leden van acht tot tachtig jaar én iedereen spelend op zijn eigen niveau, verdeeld over vijf orkesten. In de jeugdorkesten spelen ook enkele jeugdleden van muziekvereniging Concordia mee.

(Foto: Armonia)

Theaterproducties

Zo'n 25 jaar geleden is de muziekvereniging begonnen met het maken van eigen theaterproducties. Het Twents Jeugd Harmonie Orkest (TJHO), dat dit jaar 45 jaar bestaat, is op dit moment druk bezig met insecTJHOtel, een stuk dat in september wordt uitgevoerd in Schouwburg Hengelo. De voorstelling is geïnspireerd op het boek 'Erik of het klein insectenboek' van Godfried Bomans. Ter bereiding gaan de jongeren deze zomer twee weken naar Zuid-Frankrijk om te oefenen.

Eén grote familie

Esmee is al tien jaar lid van Armonia en speelt zo'n acht jaar bij TJHO. "Ik zat eerst alleen op saxofoonles. Dat werd op een gegeven moment saai. Daarom wilde ik bij een vereniging om samen met andere kinderen te spelen. Toen kwam dit op mijn pad en ben ik hier begonnen." Zij omschrijft de vereniging als één grote familie. "Het is ons kent ons. Iedereen wordt gewaardeerd, niemand is raar of anders."

Gereduceerde muzieklessen

Wie een jaartje muziekles heeft gevolgd en de basisbeginselen in de vingers heeft, kan al instromen in een startersorkest. "Met de muziekschool hebben alle muziekverenigingen een afspraak dat leden via gereduceerd tarief lessen kunnen volgen," zegt voorzitter Manon Jonquière. "Het is dus sowieso interessant om lid te worden van de vereniging."

Laagdrempelige vereniging

Waarom lid worden van Armonia? "Als je een groep mensen zoekt, waarmee je met plezier muziek wilt maken, maar ook andere creatieve dingen wilt doen, dan is dit een mooie laagdrempelige vereniging om lid te worden."

Meer weten? Kijk dan op: armonia.nl

Ook Club van de Week? Geef je op via: hengelo.1twente.nl

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht