bel redactie 074 - 256 66 99

Club van de Week: 'GroofZ rockt met 'de BuZ' als springplank voor jonge talenten'

Gepubliceerd op: 20/10/2019

Club van de Week: 'GroofZ rockt met 'de BuZ' als springplank voor jonge talenten'

GroofZ filmt en streamt met vrijwilligers en professionals onder meer festivals, optredens van bandjes en kunstprojecten. Dat gebeurt allemaal met behulp van een oude omgebouwde bus, ooit de wagen van Omroep Zeeland.


HENGELO - De mannen van GroofZ noemen hun rijdende studio zelf 'De BuZ'. Hij is zo ingericht dat er een geluidstechnicus, regisseur en iemand die het streamen verzorgt in kunnen zitten. "Voeg daar nog een aantal cameramensen en lieftallige assistenten aan toe en je hebt een dijk van een concept." zegt Ceasare Schuit.

De BuZ

"De BuZ is al verschillende keren ingezet, zoals bij optredens in De Cactus, Metropool en het Rock 'n Roll Circus in de Brilmansdennen bij Losser. De bands zijn er maar wat blij mee. Ze krijgen niet alleen maar een mooie opname, er kan bijvoorbeeld ook live gestreamd worden en er kan een live-CD of -DVD van het optreden gemaakt worden." Ook tijdens verschillende kunstprojecten is de BuZ al gebruikt.

Cameramensen rennen, met 'kabelmeisjes' in hun kielzog, van item naar item, terwijl de vaste camera's constant een oogje in het zeil houden op bijvoorbeeld de 'main stage'. In de BuZ stuurt de regisseur de cameramensen aan. De geluidstechnicus is met 'een bakbeest van een mengtafel' in de weer. De 'streamer' maakt het mogelijk dat iedereen op Facebook, Youtube of websites live kan volgen wat er gebeurt.

Springplank

Als alles afgelopen is, de kabels weer opgerold zijn en alles weer in de BuZ zit, wordt er besproken wat er met de opnames gebeurt. In de dagen of weken erna kunnen de opnames gemonteerd worden, zodat er bijvoorbeeld een videoclip gemaakt kan worden. "Die kan met een nieuwe cd meegestuurd worden naar de boekingskantoren. Dan is de kans groter dat je opgepikt wordt." zegt Henk Jan Hogebrug. "GroofZ is dus ook een springplank voor jonge talenten."

Wil je meer informatie over de mogelijkheden en kosten? Of wil je vrijwilliger worden bij GroofZ? Mail dan naar info@groofz.com of kijk op de website: Groofz.com.

Is jouw club volgende week de Club van de Week? Schrijf dan nu in!

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht