bel redactie 074 - 256 66 99

Club van de Week: Dierenopvangcentrum Hengelo

Dierenopvangcentrum Hengelo is deze week Club van de Week. Het asiel aan de Zilverstraat geeft zwerfdieren onderdak en herenigt vermiste dieren weer met hun eigenaar. De organisatie vangt voornamelijk katten, honden, konijnen en cavia's op die om wat voor reden dan ook geen huis meer hebben. De dieren worden verzorgd door meer dan vijftig enthousiaste vrijwilligers.


Hengelo - "Wij zijn in principe een tijdelijke opvang," zegt Jose Hartmann, één van de leidinggevenden van het asiel. "Ons doel is uiteindelijk dat we alle dieren weer een huisje geven." Veel katten of honden krijgen die tweede kans. "Als je een nieuwe plek vindt voor een dier dan word je daar toch wel een blij mens van," zegt ze. Wat het zo leuk maakt om in de dierenopvang te werken? "Onvoorwaardelijke liefde van dieren, die veroordelen niet."

Op de foto: Veronique de Vries, Manuela Garau en Jose Hartmann.

Dierenopvangcentrum Hengelo heeft een no kill-beleid. Dat betekent dat het asiel nooit dieren laat inslapen als ze niet plaatsbaar zijn. Dat gebeurt alleen als de kwaliteit van leven van het dier in het geding komt of als ze terminaal ziek zijn. "Dieren die we niet kunnen plaatsen bij een gezin willen wij graag zelf een gouden kattenmandje geven. Daarom is het plan ontstaan om voor deze dieren een permanente opvang op te zetten in de vorm van een kattenhuiskamer.

Kattenhuiskamer

Het is de bedoeling dat er straks zorggroepen zoals dementerenden ouderen en kinderen met een beperking op bezoek komen om met katten te knuffelen. Dieren hebben een goede uitwerking op deze zorggroepen en voor de katten is het heel leuk om aandacht te krijgen." Aan de kattenhuiskamer wordt inmiddels druk gewerkt.

Handig vakmensen gezocht

Veel sponsoren hebben belangeloos materialen beschikbaar gesteld voor het project dat later dit jaar wordt geopend. "We hadden gehoopt op 23 juni, onze open dag, klaar te zijn, maar dat gaan we niet redden." Het dierenopvangcentrum zoekt nog technische vakmensen als elektriciens, loodgieters en tegelzetters die vrijwillig een handje willen helpen. Op zoek naar een dier of ook vrijwilliger worden? Bel dan met: 074 - 2504046 of kom een keer kijken.

Meer informatie: hengelo.dierenbescherming.nl.

De Club van de Week is dinsdag te zien bij 1Twente na het nieuws van 18:00 uur.

Is jouw club volgende week de Club van de Week? Schrijf nu in via: hengelo.1twente.nl