bel redactie 074 - 256 66 99

Club van de Week: De Hengelose Kleindieren Sportfokkers Vereniging (HKSV)

Gepubliceerd op: 04/11/2019

Club van de Week: De Hengelose Kleindieren Sportfokkers Vereniging (HKSV)

De Hengelose Kleindieren Sportfokkers Vereniging (HKSV) is een actieve vereniging die veel kan betekenen op het gebied van de kleindierenhobby. Peter Oude Groothuis, Bennie Veldhuis en Bert Kremer zijn drie enthousiaste leden die vol trots hun hokken open stellen om te laten zien wat je allemaal bereikt met een beetje geduld en liefde.


HENGELO - De leden van de HKSV kunnen het volmondig beamen: "Gezelligheid is belangrijk bij de club, maar ook het in stand houden van zeldzame en oorspronkelijke rassoorten bij hoenders, konijnen en duiven." Iedereen die van kleindieren houdt, is welkom bij de HKSV. Het maakt niet uit of je dieren voor een tentoonstelling fokt of een hok met één paar kippen hebt.

(foto: leden van de HKSV, eigen foto)

Peter Oude Groothuis heeft achter in de tuin een onderkomen voor zijn konijnen, kleurdwergen met tanpatroon en grote tan gerealiseerd. Hij haalt twee kleintjes uit een hok en zet ze naast elkaar neer. Hij legt uit dat het ene konijntje niet geschikt is voor de fok maar het andere wel, want er wordt naar perfectie gestreefd. Peter is ook keurmeester. De liefde voor kleindieren kreeg hij al op jonge leeftijd mee, want het was zijn moeder die een dwergkonijntje voor hem regelde.

Bennie Veldhuis is al decennialang een groot liefhebber van Pauwstaarten. Dat zijn prachtige duiven die, net als een pauw, hun staart heel mooi kunnen ontvouwen. Bennie fokt ook met Oud Duitse Meeuwen en met Engelse Kortvoorhoofd Tuimelaars. "Jonge duifjes zien er niet zo mooi uit in hun kaligheid, maar dat komt later gelukkig allemaal goed." In Borne fokt Bert Kremer hoenders, te weten de Welsumer kriel, de Twentse kriel in patrijs en Kraaikoppen in de kleur koekoek. Hij heeft maar liefst tachtig kuikens.

Kleindierenshow op 16 en 17 november

In het weekend van 16-17 november houdt de HKSV haar jaarlijkse kleindierenshow in het Excelsiorhuis aan de Geerdinksweg 40 te Hengelo. De tentoonstelling is op zondag 17 november voor publiek geopend van 10.00 uur - 17.00 uur. Meer weten? Neem dan contact op via de website: hksv.nl

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht