bel redactie 074 - 256 66 99

Club van de Week: Buurt- en Speeltuinvereniging De Jeugd

Gepubliceerd op: 06/05/2019

Club van de Week: Buurt- en Speeltuinvereniging De Jeugd

De Jeugd is deze week Club van de Week!

Buurt- en Speeltuinvereniging De Jeugd aan de Anthoniusstraat is een plek voor jong én oud. De vereniging biedt in het buurthuis onderdak aan verschillende clubs uit de wijk. Er worden veel activiteiten georganiseerd én in de speeltuin kunnen kinderen zich iedere dag naar hartenlust uitleven.

De accommodatie van De Jeugd voelt als een speeloase, een mooie ruime speeltuin verscholen achter de kleine vooroorlogse woningen van de Anthoniusstraat. De vereniging richt zich grotendeels op kinderen. Die kunnen hun energie kwijt op de vele klim- en speeltoestellen, in de voetbalkooi of tijdens het knutselen.

Vermaak in de buurt

"Het voornaamste doel is om de speeltuin in stand te houden, zodat kinderen vermaak hebben in de buurt en niet thuis blijven zitten," zegt bestuurslid Wim In het Veld. Dat de jeugd De Jeugd goed te vinden, blijkt uit de bezoekersaantallen. Niet alleen op een doordeweekse dag, ook tijdens de vakantiespelen die meerdere keren in een jaar plaatsvinden, zijn er veel kinderen. In de meivakantie waren dat er zo'n 50 tot 100 per dag. "Bijzonder is dat ze hier nog kunnen spelen, zoals wij dat vroeger ook deden als kind," zegt hij. Mobiele telefoontjes worden in de broekzak gehouden of thuis gelaten. Hier kun je echt knutselen, hutten bouwen, timmeren, schilderen, van alles. Vaak dingen die je thuis niet leert."

Vrijwilligers

Karin, één van de vrijwilligsters, vindt het contact met de kinderen het allerleukste. "De reacties die je krijgt als ze iets voor je maken of als ze je een knuffel komen geven, daar doe je het voor." Als kind speelde ze zelf ook in de speeltuin én inmiddels is Karin al zo'n 15 jaar actief als vrijwilliger. Dat de Buurt- en Speeltuinvereniging al 103 jaar bestaat, is best bijzonder. "Dat komt door heel veel vrijwilligers. Als we die niet hadden gehad, dan had de speeltuin niet meer bestaan," zegt Wim. "Mensen die willen helpen, zijn van harte welkom," zegt hij. "Het maakt niet uit of het voor een halve dag is, een hele dag of een avond."

Buurt- en Speeltuinvereniging De Jeugd is gelegen aan de Anthoniusstraat 52. Het buurthuis en de speeltuin zijn op werkdagen toegankelijk van 9.00 tot 17.00 uur. Meer info: www.bsdejeugd.nl

Is jouw club volgende week de Club van de Week? Schrijf nu in!

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht