bel redactie 074 - 256 66 99

Club van de Week #3 - Hockey Club Twente

Gepubliceerd op: 25/03/2019

Club van de Week #3 - Hockey Club Twente

HC Twente is deze week de Club van de Week bij Radio Hengelo TV / 1Twente Hengelo. Ruim 1200 enthousiaste leden heeft de hockeyclub, waaronder 900 jeugdleden, én dit jaar wordt het vierde lustrum gevierd.


Hockey Club Twente, "Een mooie club die volop investeert.'

HENGELO - Sportpark Slangenbeek, zomaar op een doordeweekse avond. Op de velden van Hockey Club Twente wordt fanatiek en enthousiast getraind door een groot aantal teams. Voorzitter Frans Masselink kijkt tevreden voor zich uit. De vereniging viert dit jaar haar vierde lustrum en staat er goed voor. De afgelopen jaren is er volop geïnvesteerd in de accommodatie. Twee watervelden heeft de vereniging inmiddels en aankomende zomer komt daar zelfs een derde bij.

Investeren in de club

Watervelden zijn tegenwoordig de norm in het hockey. "Het is met name om sportmedische redenen heel erg verantwoord, zegt Masselink. De club wil zich blijven doorontwikkelen en meedoen op topniveau. "Hoe hoger je speelt, hoe vaker je op een waterveld komt te spelen." Naast een derde waterveld komt er ook nog een extra kunstgrasveldje waar spelers alvast warm kunnen spelen voor een wedstrijd. "Dat maakt ons uniek. We zijn aan het investeren in onze accommodatie, in onze club en onze kantine."

Leuke leerzame trainingen!

Ruim 1200 leden heeft de club nu, waaronder 900 jeugdleden. De rest, zo'n 300 leden zijn ouder dan 18 jaar. Daarmee kan de vereniging zich scharen in het rijtje grootste sportclubs van Hengelo. Maar ondanks het grote aantal jeugdleden weten vooral jongens de weg naar de hockeyclub nog niet te vinden. Die kiezen vaker voor voetbal en dat is in al die jaren nog steeds niet veranderd.

Eén van de jongens op het veld heeft daar wel een verklaring voor. "Ja, dat komt omdat ze hockey als een meidensport zien." Hij vindt hockey juist véél leuker dan voetbal. "Je kunt je agressie kwijt en de bal lekker hard in het net van de goal slaan." De jongens spelen dit seizoen voor het eerst samen. Elke jaar worden de teams opnieuw ingedeeld. De meesten wonen dichtbij het sportpark en zijn erg te spreken over de trainingen en de leuke trainers.

Sportkampen en leerzame clinics

De club wordt door de jongeren gezien als een gezellige vereniging waar veel wordt georganiseerd, zoals sportkampen en leerzame clinics. "Iedereen gaat goed met elkaar om," zegt één van de meiden van de MB1. Zelf speelt ze al negen jaar. Door haar zus werd ze ook lid. "Hockey is een teamsport waarmee je veel kunt bereiken. Je doet veel samen, dus je wordt er best wel sociaal van."

De club zelf wordt door de jongeren gezien als een gezellige vereniging waar veel wordt georganiseerd, zoals sportkampen, leerzame clinics, maar ook hockeyfeesten. "Iedereen gaat goed met elkaar om," zegt één van de meiden. Zelf speelt ze al negen jaar. Door haar zus werd ze ook lid. "Hockey is een teamsport waar je best veel mee kunt bereiken. Je doet heel veel samen, dus je wordt er best wel sociaal van."

G-hockey

Naast regulier hockey voor de jeugd en senioren biedt de vereniging al sinds 2002 g-hockey aan. Deze variant is bedoeld voor spelers van 7 tot 70 jaar die vanwege een beperking niet mee kunnen doen met een regulier hockeyteam. Dat het hebben van een beperking eigenlijk geen beperking is om hockey te spelen, blijkt wel uit de grote groep g-hockeyers van de club. "Het is voor iedereen die plezier heeft in het spelletje," zegt trainer Tjeerd Martin. "Iedereen speelt het op zijn eigen niveau net als bij gewoon hockey."

Trimhockey

Voor leden die graag in beweging willen blijven, maar die niet de behoefte om mee te doen aan een competitie is er trimhockey. Hockeyervaring is bij trimhockey niet vereist. Iedereen die wil en het leuk vindt, is welkom.

Keertje kijken of meedoen bij een training? Je bent van harte welkom!

Meer info over Hockey Club Twente? Kijk op hctwente.nl


Is jouw club volgende week de Club van de Week? Schrijf nu in!

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht