bel redactie 074 - 256 66 99

Club van de Week #19: Hulpdienst Hengelo

Gepubliceerd op: 23/09/2019

Club van de Week #19: Hulpdienst Hengelo

Hulpdienst Hengelo is al decennia lang van groot belang voor de stad. Mensen die zelf niet meer in staat zijn om een taak uit te voeren, kunnen er terecht voor een helpende hand. De ondersteuning is bedoeld voor mensen met een laag inkomen die niemand in hun omgeving hebben om te helpen.


De aanvragen die bij Hulpdienst Hengelo binnenkomen, variëren van het doen van een klusje in en om huis, bezoeken van een instantie of ondersteuning op het gebied van zorg en welzijn. Hulpdienst Hengelo heeft meer dan honderd vrijwilligers. Samen staan ze dagelijks klaar voor een ander. Ze helpen omdat ze een hart voor mensen hebben.

Gerrit is één van de vrijwilligers. Hij helpt met kleine en soms ook met grote klusjes. "Ik help mensen die iets niet kunnen graag weer op weg." Een mooie bijkomstigheid: Hij voelt zich er zelf ook goed bij. "Je leert ander mensen kennen en je blijft lichamelijk fit doordat je in beweging bent." Naast praktische ondersteuning thuis biedt Hulpdienst Hengelo ook hulp bij het doen van de administratie. Een vrijwilliger komt bij mensen thuis en brengt orde aan in de boekhouding.

Hulpdienst Hengelo geeft ook ondersteuning aan mantelzorgers. Zorgen voor een familielid, partner of vriend vraagt soms best veel van mantelzorgers. Niet alleen in tijd, maar ook mentaal en fysiek. Om mantelzorgers te ontlasten zijn er vrijwilligers die helpen om de situatie te verlichten. Daarnaast is er onafhankelijke cliëntondersteuning op het gebied onder meer zorg en welzijn, jeugdhulp en wonen. De cliëntondersteuner gaat bij mensen langs voor informatie en advies, bijvoorbeeld als er een aanvraag bij de gemeente of zorgaanbieder gedaan moet worden.

Nicolette is ook vrijwilliger bij Hulpdienst Hengelo en ondersteunt mensen die zelf de wegen niet weten. Ze is blij dat ze iets voor een ander kan betekenen. "Mensen zijn dankbaar als je ze helpt." Wil je ook iets voor een ander betekenen? Zoek je een waardevolle tijdsbesteding? Word ook vrijwilliger!

Hulpdiensthengelo.nl

Ook Club van de Week? Schrijf nu in via: hengelo.1twente.nl

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht