bel redactie 074 - 256 66 99

Club van de Week; ATC '65

Gepubliceerd op: 02/07/2019

Club van de Week; ATC '65

ATC '65 is deze week de Club van de Week. 'Met elkaar, mooi voor elkaar,' dat is waar de voetbalvereniging voor wil staan. Een club waar prestatie en recreatie een plek heeft en waar iedereen zich thuis kan voelen.

Voorzitter Martin Weghorst is zichtbaar tevreden als hij ziet waar de club nu staat. Sportief gezien ging het afgelopen seizoen boven verwachting. Verschillende jeugdteams zijn kampioen geworden en ook de promotie van de Vrouwen 1 naar de tweede klasse wordt gezien als een prachtige prestatie.

Plezier is heel belangrijk

"Veel elftallen hebben het goed gedaan, maar wat ik ook heel belangrijk vind, is dat heel veel spelers en hun ouders plezier hebben. Daar draait het toch om," zegt Weghorst tijdens het eFFen TreFFen toernooi, de jaarlijkse afsluiting van het seizoen voor de jongste jeugd.

Randvoorwaarden goed geregeld

Hoe verklaart de voorzitter het succes van de club - ooit opgericht door dertig man die zich afsplitste van BWO. Inmiddels is de club uitgegroeid tot een vereniging met ruim 1200 leden. Weghorst wijst op een grote groep mensen die zich dagelijks of wekelijks voor de club inzet. Ook de randvoorwaarden om een balletje te kunnen trappen zijn bij ATC '65 allemaal prima en goed geregeld. "Wat de club ook bijzonder maakt, is dat we midden in een wijk zitten waar heel veel talent rondloopt. Dat zorgt ook voor een aantrekkingskracht."

Werken vanuit plezier, betrokkenheid en enthousiasme

Daarnaast wordt er bij ATC '65 volop geïnvesteerd in de jeugd door het organiseren van activiteiten, toernooien en de inzet van veel betrokken leiders en goede trainers. Die werken vanuit plezier, betrokkenheid en enthousiasme. "Wat we willen is dat kinderen zich op hun eigen manier ontwikkelen en op hun eigen niveau kunnen voetballen," zegt Weghorst.

Ontwikkeling staat voorop

Volgens jeugdtrainer Kubilay Coban is ATC '65 een club waar ontwikkeling voorop staat. "Je ziet dat spelers zich voortdurend ontwikkelen, zowel op trainingen als bij wedstrijden. Als trainer is dat mooi om te zien." Plezier staat daarbij voorop. "Als plezier in combinatie met prestatie samen gaat, dan is dat mooi."

Meer weten? Kijk op atc65.nl

Is jouw club volgende week de Club van de Week? Schrijf nu in via: hengelo.1twente.nl

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht