bel redactie 074 - 256 66 99

Chris Beckers – 4 November 2018 – Cafe de Cactus Hengelo

Op zondagmiddag 4 november komt Chris Beckers samen met o.a. Rene Creemers, Jeroen de Rijk, Herman Wolters voor het enige! Nederlandse optreden naar muziekcafé De Cactus in Hengelo.
Opnieuw presenteert Popeye een absolute topformatie op het Kleinste Podium van Twente.
CHRIS BECKERS BAND – ‘NAVIGATION TOUR’
Gitarist Chris Beckers komt op zondag 4 november met zijn band naar ‘De Cactus’ in Hengelo. Beckers woont en werkt sinds 1996 in Amsterdam. Daarvoor leefde hij vele jaren in Duitsland, waar hij in Nordhorn zijn eigen muziekstudio, platenlabel en uitgeverij runde. Sinds de release van zijn eerste solo project uit 1980 is hij een begrip bij kenners van fusion en jazzrock. Zijn solo albums verschenen in heel Europa op het CrisCrazz label, maar ook in Japan, Engeland en Amerika werden de platen en cd’s uitgebracht.
Beckers werkte met veel bekende musici uit de internationale jazzscene, zoals Billy Cobham, Peter Erskine, Ernie Watts, Simon Phillips, Jimmy Haslip, Abraham Laboriel, Paulinho da Costa, Alex Acuna, Dick Morrissey, Tony Lakatos en Gerry Brown.
Ook met Nederlandse topkrachten zoals Jasper van’t Hof, Eric Vloeimans, Michiel Borstlap, Nippy Noya, Saskia Laroo, Ton Dijkman en Eddie Conard speelde hij regelmatig in de studio of op tournees.
‘Navigation’ is de titel van zijn laatste, twaalfde album. Natuurlijk weer in eigen beheer gerealiseerd en vanzelfsprekend met ijzersterke bezetting ingespeeld. Eric Vloeimans, Chris Hinze, Ilja Reijngoud, Hermine Deurloo, Efraim Trujillo en Marcel Serierse namen in Beckers’ Amsterdamse studio tracks op. De amerikaanse ritmesectie bestaande uit Gary Novak (drums) en Jimmy Haslip (bas), die ook als coproducer meewerkte, werd in de studio van en door de bekende producer en keyboarder Jeff Lorber in LA, Californie opgenomen.
Met Chris Beckers komen toetsenist Herman Wolters, Teun Creemers (bassist bij ‘De Raad van Toezicht’) en de ritmesectie René Creemers (drums) en Jeroen de Rijk (percussie) naar Hengelo. Creemers en De Rijk behoren tot de beste slagwerkers
van Nederland.