bel redactie 074 - 256 66 99

Champagne voor Jan Breukers

Gepubliceerd op: 21/05/2019

Champagne voor Jan Breukers

Op zaterdag 18 mei 2019 vond de tweede midfondvlucht plaats, gesponsord door Andrés schoen- en sleutelservice. 


Een midfondvlucht houdt in dat de duiven over de Franse grens worden gelost en dus ook de 300 km grens passeren. De 160 duiven van de Vale Doffer werden met zo’n 16000 andere duiven uit Twente en de achterhoek op donderdag ingekorfd om vervolgens per vrachtwagen naar het Franse Chalons de Champagne gebracht te worden. Dit ligt op zo’n 395 km vanaf Haaksbergen. 

Deze zaterdag waren de weergoden de duiven eindelijk eens goedgezind. Een blauwe lucht met hier en daar een wolkje zijn goede vliegomstandigheden voor de postduiven. Een zacht briesje uit het oosten, zorgde ervoor de dat snelste duiven ongeveer 80 kilometer per uur vlogen op hun terugweg naar Haaksbergen. Om 10.00 uur was het zover de duiven en konden de duiven aan hun terugreis beginnen. In de vereniging van Vale Doffer waren exact 160 duiven ingekorfd. 

Dat Jan Breukers zijn duiven in vorm heeft, bleek vorige week al toen hij eerste werd. Deze week presteerden zijn duiven echter fenomenaal, want toen de eerste duif om 14.47 uur op het hok arriveerde, volgden duif twee, drie en vier binnen 3 minuten. De eerste 5 duiven in de vereniging waren als volgt: 1-2-3-4 Jan Breukers, 5 RB Temmink. De champagne kon worden ontkurkt.

Bron: RTV Sternet

‹ Terug naar regionaal nieuws overzicht