bel redactie 074 - 256 66 99

CDA-leden Hengelo verwijderen Maureen Muller van kandidatenlijst

Met een stemverhouding van 39 voor en 18 tegen hebben leden van CDA Hengelo woensdagavond besloten om fractievoorzitter Maureen Muller van de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen te halen. Dit meldt TC Tubantia.

De commissarissen riepen de leden bij elkaar in een extra ledenvergadering. Aanleiding daarvoor was onder meer een interview in de krant met Muller. In het artikel zegt ze dat het CDA het door allerlei interne problemen niet verdient om in het college te zitten.

Bij de commissarissen schoot de publicatie in het verkeerde keelgat. 'Het CDA wordt in een kwaad daglicht gesteld en ernstige schade berokkend', schreven zij als reactie in een brief aan de leden. Muller zei daarop slechts te hebben gereageerd op een artikel van de commissarissen in de krant waarin zij van alles over haar zeiden. "Dan mag ik ook iets zeggen."

Muller werd onlangs al door de lijstadviescommissie teruggezet naar een derde plek, achter Hanneke Steen die op nummer twee staat. Zij is daarmee de beoogde nieuwe fractievoorzitter. Muller zei zich beschadigd te voelen door dit besluit. "Het voelt als een motie van wantrouwen."

Wat de huidige CDA-fractievoorzitter nu gaat doen, is onduidelijk. Na afloop van de ledenvergadering zei ze eerst even alles te willen laten bezinken. Ze gaf eerder aan dat als ze van de lijst zou worden verwijderd, met twee andere fractieleden het CDA gaat verlaten. Als dat gebeurt, dan verliest de partij drie zetels. Het zittende college zou dan een meerderheid verliezen en mogelijk kunnen vallen.

Externe links:

Geruzie CDA brengt college Hengelo mogelijk in problemen

Muller door eigen leden van CDA-lijst Hengelo verwijderd
CDA Overijssel vreest val Hengeloos college

Bron: TC Tubantia

Foto: Persfoto CDA