bel redactie 074 - 256 66 99

CDA Hengelo wil 'milieuvriendelijke kunstgrasvelden'

Gepubliceerd op: 09/07/2019

CDA Hengelo wil 'milieuvriendelijke kunstgrasvelden'

De fractie van het CDA Hengelo wil een milieuvriendelijker kunstgrasbeleid. De partij zal daarom tijdens de behandeling van de kadernota 2020-2023 een voorstel doen om bij het vervangen van kunstgrasvelden te kiezen voor TPE-korrels. Dat materiaal is volgens het CDA een 'milieuvriendelijker' alternatief voor SBR rubbergranulaat. 

De rubbere infill-korrels die op dit moment op de bestaande kunstgrasvelden liggen, zijn slecht voor het milieu. Er zitten zware metalen in die op langere termijn in de bodem terecht kunnen komen, blijkt uit onderzoek.

Hengelose voetbalverenigingen hebben eerder tijdens een politieke markt aangegeven geen bezwaar te hebben om gebruik te maken schoner rubber, mits de meerkosten door de gemeente gedragen worden.

Raadslid Marcel Elferink: “Wij zullen de rekening niet neerleggen bij de voetbalverenigingen, omdat zij de afgelopen jaren al fors meer zijn gaan betalen voor de huur van een kunstgrasveld."

Het CDA denkt dat het voorstel voor een milieuvriendelijker kunstgrasbeleid een financieel verantwoorde keuze is vóór de sport, vóór de ondersteuning van het verenigingsleven en vóór duurzaamheid.

GroenLinks, PvdA, ChristenUnie en Lokaal Hengelo komen met dinsdagavond met een eigen amendement. Deze partijen doen het voorstel om bij renovaties van kunstgrasvelden niet meer voor rubber korrels te kiezen, maar voor kurk als infill.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht