bel redactie 074 - 256 66 99

BurgerBelangen Hengelo pleit voor islamitische begraafplaats in Twente

Gepubliceerd op: 24/02/2018

BurgerBelangen Hengelo pleit voor islamitische begraafplaats in Twente

BurgerBelangen Hengelo zegt steeds meer signalen te krijgen dat er een behoefte is aan een islamitische begraafplaats in Twente. De partij vindt dat een islamitische begraafplaats hoort bij de integratie in een nieuwe migratiefase. "Steeds meer moslims migranten richten zich op Nederland en zien de toekomst ook hier in Nederland," laat fractievertegenwoordiger Marcel Evertzen weten in een verklaring.

Burgerbelangen heeft in een brief aan het college van B & W gevraagd of de gemeente op de hoogte is van de stijgende behoefte onder moslims voor een islamitische begraafplaats. De partij wil weten of het onderwerp op de agenda gezet kan worden van de 14 Twentse gemeenten en de Euregio. "Wij zijn van mening dat dit niet alleen in Hengelo speelt, dus in overleg met andere Twentse gemeenten en eventueel Duitse zouden we gezamenlijk tot een oplossing moeten kunnen komen."

Moslims zijn in Nederland, ook in Twente, aangewezen op de gemeentelijke begraafplaatsen die een islamitisch gedeelte hebben ingericht. De gemeentelijke begraafplaats van Hengelo heeft ook een gedeelte speciaal voor moslims.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht