bel redactie 074 - 256 66 99

Burgemeester verrast eerste bezoeker nieuw stadskantoor

Gepubliceerd op: 03/02/2020

Burgemeester verrast eerste bezoeker nieuw stadskantoor

Jarenlang zat de gemeente Hengelo in een groot kantoorpand aan de rand van de stad, maar sinds maandag zit het stadsbestuur en ambtenarenapparaat weer in het centrum. De eerste bezoeker werd feestelijk onthaald.


Het is rond het middaguur als burgemeester Sander Schelberg bij de deur van het gebouw staat om de allereerste bezoeker te verwelkomen. Mevrouw Gotjé komt nietsvermoedend met haar rollator het stadskantoor binnen en wordt verrast met een grote bos bloemen. "Wat geweldig. Ik zag zoveel mensen en dacht: Ik ga even kijken." De bejaarde vrouw woont tegenover het nieuwe stadskantoor en heeft de bouw van dichtbij meegemaakt.

Op de eerste officiële dag dat het nieuwe stadskantoor is geopend, is het voor iedereen duidelijk even wennen. Ambtenaren werken voortaan op een flexplek. Op de eerste werkdag wordt dan ook druk gezocht naar een eigen plekje of waar de koffiemachine staat. Ook op het publieksplein zijn er veranderingen. Zo wordt er tussen bezoekers geen onderscheid meer gemaakt. Iedereen is gelijk en wacht in één grote ruimte.

Burgemeester Sander Schelberg denkt dat de verhuizing goed is voor Hengelo nu de gemeente weer in het centrum zit. "Ambtenaren kunnen voor een betere omzet zorgen voor winkels en de markt: Ze gaan bijvoorbeeld lunchen in de stad en dat is weer goed voor de horeca. Zo komt er weer meer leven in Hengelo”, aldus de burgemeester.

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht