bel redactie 074 - 256 66 99

Burgemeester Sander Schelberg: "Van donker naar licht en samen de stad opbouwen"

Gepubliceerd op: 24/12/2019

Burgemeester Sander Schelberg:

Aan het einde van 2019 kijkt burgemeester Sander Schelberg terug op het afgelopen jaar. “Er is veel gebeurd in dit jaar en er gaat het komende jaar nog veel meer gebeuren.” De burgemeester kijkt uit naar 2020 waarin stil wordt gestaan bij 75 jaar bevrijding van de stad. 


“Kerstmis is zo’n tijd dat we van donker naar licht gaan en dat is eigenlijk ook het thema voor het komende jaar dat we zeker zullen benadrukken. In het komende jaar komen we niet alleen terug naar de stad naar het stadhuis. Het komende jaar gaan we een heel belangrijk feest vieren gedurende een heel jaar en dat is vijfenzeventig jaar bevrijding. Vijfenzeventig jaar geleden ging de stad, ging de regio, ging Nederland van de donkere oorlogsjaren naar de bevrijding. Het feest kon beginnen. De wederopbouw kon beginnen."

Schelberg zegt trots te zijn op mensen die zich met de stad bemoeien en van alles organiseren. “Dat maakt dat wij in een samenleving samen Hengelo opbouwen. Toen is dat gebeurd vijfenzeventig jaar geleden in de wederopbouw en nu zal dat gebeuren.”

‹ Terug naar lokaal nieuws uit hengelo overzicht